Hae
Mirva Emilia

Vatsakivut peruuttivat viikonlopun

Mulla alko perjantain ja lauantain välisenä yönä kovat vatsakivut mitkä jatkui koko lauantaipäivän ja vielä sen yönkin. Ärsyttävintä tässä oli se, että olisin halunnut tehdä koko perheen kesken jotain yhteistä kun mies oli ollut viikon työreissussa. Suunnitelmat kuitenkin muuttui ja siinä kohtaa tuntui, että koko viikonloppu oli peruttu. Ja hassuinta tässä on se, että meillä ei edes ollut mitään suuria suunnitelmia, ainoastaan halusin viettää kivan päivän oman perheen kanssa. Näin ne suunnitelmat muuttuu hetkessä vatsakipujen takia.

Vatsakivut piti sängyssä lähes koko päivän

Tällä kertaa vatsakivut oli niin voimakkaita etten pystynyt syömään koko päivänä juuri mitään. Mehukeittoa ja muutaman mansikan ja tämä toi osansa heikkouteen. Olen luonteeltani sen verran kovapäinen, että en halua myöskään tämän suolistosairauden hidastaa itseäni ja päätinkin, että lähden käymään ruokakaupassa. En halunnut pyytää että joku muu kävisi. Tämä luonteenpiirre on todella huono näinä päivinä 😀 Sen päivänen ruokakaupassa käynti oli nimittäin mun yks pahimmista! Heikotti, pyörrytti ja vatsaan sattui. Tuntui ettei päässä liikkunut mitään ja vaikka luin kauppalistaa niin olin silti ihan pihalla mitä sieltä pitää ostaa ja mistä niitä edes löytää. Siinä kohtaa mietin, että miksi mun pitääkään olla näin kovapäinen ja periksiantamaton.

Loppupäivän annoin itselleni luvan olla pedissä, sillä kauppareissu vei hirveästi voimia. Muu perhe touhusi keskenään ja olin koko päivän yksin kotona. Vaikka päivä ei mennytkään suunnitelmien mukaan ja se harmitti kovasti mutta sainpahan edetä rauhassa frendien jaksoissa netflixissä 😀

Kipujen tuomat painajaiset

Kipuihin tuo suuren avun lämmin kauratyyny. Pidinkin sitä päivän mittaan vatsani päällä ja nukuin myös päiväunet sen kanssa. Tyynyn tuoma lämpö rauhoittaa kipuja sekä saa vatsan toimimaan. Vatsan toimimattomuudesta mulle vatsakivut tulee ja silloin onkin tärkeä saada vatsa toimimaan mahdollisimman usein. Eli mun kohdalla edes sen kerran päivässä. Lenkkeily on toinen mikä auttaa mutta lauantain olo oli niin huono ja heikko niin ei tullut mieleenikään lähteä lenkille. Eiköhän se kauppareissu riittänyt 😀

Nukuin muutaman tunnin päiväunet, jotta olo hieman virkistyisi ja olen huomannut että vatsakipujen aikaan näen paljon painajaisia ja olen unessani hyvin pelokas. Yleisin on se, että tunnen että vieressäni olisi joku tai että joku vieras hahmo tulee sisälle taloon vaikka oikeasti ulko-ovi on lukossa. Tätä tunnetta voi hyvin verrata liskojen yöhön. Unessa yritän herättää itseäni ja tunnen tosi kovaa levottomuutta. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta tämä tulee joka kerta silloin kun on vatsan kanssa ongelmia. Tätä olisikin kiva selvittää mistä tämmöinen voi johtua ja onko tälle mitään järkevää selitystä.

Tänään kuitenkin olo on jo normaaliin päin ja uskallan syödä normaalia ruokaa 🙂 Eilen oli taas aika viikon tarotkortille ja sieltä nousi Aikakauden kortti eli uuteen alun kortti. Käy lukemassa mitä kortti haluaa sinulle kertoa.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.