Hae
Mirva Emilia

Mitä suolistosairaudelle kuuluu?

En ole pitkään aikaan kirjoittanut tänne blogin puolelle, mitä mun suolistosairaudelle ja ylipäätään mun voinnille kuuluu. Helpotuksekseni voin sanoa, että ei edes jouluna vatsani ollut kipeä vaikka juuri yleensä juhlapyhinä vatsa oireilee ja on kipeä kun tulee syötyä hieman mitä sattuu ja normaalia enemmän ? Vaikka vatsa on voinut hyvin niin sivuoireilta en ole siltikään säästynyt. Mun lonkan kipu on ollu välillä ihan sietämätöntä ja onkin tehnyt mieli vaan itkeä kun kipu vaan yltyy ja pitää konkata kun käveleminenkin sattuu. Tuntuu kuin siellä viillettäisiin veitsellä ja se särky tuntuu koko jalan pituudelta. Hieroja epäili bursiittia eli nivelpussin tulehdusta ja hieronnan jälkeen se olikin tosi hyvässä kunnossa lähes kolme viikkoa lukuunottamatta kahta päivää hieronnan jälkeen ?

Stressittömyys on ollut helpotus suolistosairaudelle

Kyllä se niin vaan on, että stressi on se iso aiheuttaja mikä mulla vatsan kipeäksi laittaa ja nyt kun stressiä ei juuri (onneksi) ole ollut niin vatsa ja koko keho on ollut tasapainoisempi. Stressi vaikuttaa niin paljon mieleen ja koko kehoon. Ei sitä turhaan lääkärit toitota, että täytyy pyrkiä stressittömään elämään. Tokikaan täysin stressitön ei voi olla ja mulle ainakin pieni stressi antaa lisäboostia töihin ja arkeen. Mutta stressin hallitsemisen olen oppinut näiden yli neljän vuoden aikana mitä olen sairaudesta nyt kärsinyt.

Nivelkivuille ei olla saatu hoitoa

Olen usein instan puolella kertonut, että olen matkalla lääkäriin nivelkivuista ja ollaankin lääkärin kanssa mietitty mitä niiden kanssa tehdään. Kävin uudestaan reumalääkärillä ja sitä kautta nivelistä ei löytynyt vikaa vaikka särkyä onkin. Lääkkeiden vaihto vahvempiin voisi auttaa nivelkipuihin ja mietinkin sitä pitkään, mutta koska suolisto on hyvässä kunnossa ja vatsa ei usein ole kuitenkaan kipeä (lukuunottamatta kivistyksiä silloin tällöin) niin päätin, etten vahvempiin lääkkeisiin lähde. Niissä on niin valtavat sivuoireet, että mieluummin yritän muilla keinoilla, kuten jumppaamisella, liikkumisella, venyttelyllä ja kylmägeelillä saada kipua hellittämään. Kylmägeeli onkin ollut tosi hyvä apu lonkkaan. Se saattaa viedä koko yöksi kivun pois 🙂 Aamuisin taas sormista särky ja kohmeisuus lähtee lämpöisellä vedellä 🙂 Koska apuna ja vaihtoehtona on myös lääkkeetön hoito niin tottakai haluan ensin mennä näillä.

Onnellinen ja kiitollinen

Olen tosi onnellinen ja kiitollinen siitä, että mulle on mahdollistettu työ, mitä voin tehdä kotoa. Tämä vähentää huomattavasti stressiä ja sen tuomaa vatsakipua. Olen myös onnellinen siitä, että vatsakivut on helpottunut huomattavasti syksystä eikä lääkkeiden vaihto ole pakollista ❤️ Näistä hetkistä osaan olla kiitollinen enkä todellakaan pidä itsestäänselvyytenä niitä päiviä, milloin ei mihinkään sattuisi. Tämä on kuitenkin opettanut sen, että elämästä voi nauttia ja olla onnellinen vaikka kipuja olisikin ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.