Hae
Mirva Emilia

Gluteenitonta elämää

Heippa pitkästä aikaa ja mahtavaa maaliskuun ensimmäistä päivää 🙂 Aurinko paistaa ja miten ihanasti kaikki pölyt ja liat ikkunoissa näkyykään 😀 Mutta ihanaa kun tulee kevät ja kesä. Ne on ehdottomasti mun lemppari vuodenaikoja.

Mitä sun kevääseen kuuluu? Meille on tulossa molempien lasten synttärijuhlat, Julia jo 4v.ja Nikolas 9v. Huh, mihin aika oikein rientää! Taas on tietenkin pohdinnassa mitä tarjoillaan vieraille ja kysellään taas lasten toivomuksia esimerkiksi kakkujen suhteen (molemmille kun täytyy olla omat kakut :D). Jos en ihan väärässä tule olemaan niin Julia toivoo Pipsa possu -kakun ja Niksu minecraft. Mun oman ja meidän mummon ruokavalion takia pyrin tekemään kaikki leipomukset gluteenittomana. Välillä se tuottaa harmaita hiuksia koska gluteeniton taikina on välillä tosi vaikee käsitellä mutta onneksi kaikki vieraat on tuttuja niin kädenjäljen ei tarvi välttämättä olla ihan kympin luokkaa 😀 Multa muutama ohje esimerkiksi kekseihin löytyy mutta jos jollain teillä lukijoilla olisi hyviä ja helppoja ohjeita niin mielellään ottaisin vinkit vastaan. Gluteenittoman kakkupohjan pakastan aina ennen käsittelyä niin se ei leviä ja murene ja on helpompi sen takia käsitellä.

Onneksi nykyään melkein mitä vaan saa gluteenitomana ja se helpottaa meillä kotona valtavasti ruoan tekoa vaikka lapset jo kerran kysy että ”äiti, koskahan me saatais tavallisesta makaronista makaronilaatikkoo?” 😀 Eli kyllä ne lapset huomaa eron vaikkei itse sitä huomaakaan enää kun on monta vuotta aikaa kun olen viimeksi tavallista pastaa esimerkiksi syönyt. Seuraavan kerran kun tein makaronilaatikkoo niin tein tavalliseen makaroniin ja tein itselleni oman 😀 Ja minkä leveän hymyn lapsilta sain <3

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.