Hae
Mirva Emilia

Meidän viikonloppu

Pitkästä aikaa meillä oli viikonloppu ilman mitään suunnitelmia. Touhuiltiin ulkona niin paljon, että kamerakin jäi täysin taka-alalle. Koko viikonlopun kuvasaldo on neljä ? Yleensä nappailen kuvia vähän sieltä sun täältä, mutta toisaalta tääkin oli kivaa ettei kaikkea aina näe pelkästään kameran linssin läpi. Perjantaina tehtiin tortilloita ja oli suunnitelmissa katsoa porukalla meidän lemppari ohjelma, Olen julkkis… Päästäkää minut pois. Tää meni kuitenkin mun osalta vähän mönkään. Laitoin valmista dippikastiketta tortillan väliin, enkä katsonut mitä se sisältää. No tietysti siellä oli mustapippuria mikä ei sovi mun vatsalle yhtään. Tän jälkeen alkoi ihan järkyttävä närästys mikä meinasi mennä paniikkikohtauksenkin puolelle. Polttelu ja ahdistus oli niin kamala, että jouduin menemään sänkyyn jo kahdeksan jälkeen ja keskittymään siihen, että sain itseni rauhoittumaan.

Pikkuhiljaa se meni onneksi ohi ja sain yön nukuttua hyvin. Noin kova närästys kun tulee niin se voi vaikuttaa seuraavan päivän syömiseen koko päivän ja yleensä ainakin aamupalan yhteydessä saa vielä tarkkaan katsoa mitä syö ja ottaa närästyslääke. Suolistosairaus ei muuten ole näyttänyt olemassaoloaan mutta sen olen huomannut, että lääkkeiden lopettamisen jälkeen närästyskohtaukset on voimakkaampia. Usein niitä ei tule, mutta sitten kun tulee niin se saattaa mennä näin äärimmäisyyksiin.

Lauantaina kun heräiltiin niin Tuomas teki meille runsaan aamiaisen. Joskus viikonloppuisin laitetaan runsaampi aamupala ja sanotaan sitä herkkuaamiaiseksi, se tuo pientä luksusta arkeen ? Pöytä on kun suoraan hotellin aamupala pöydästä. On kiva syödä yhdessä pitkän kaavan mukaan ja suunnitella mitä tehtäisiin.

Päivällä oltiin paljon ulkona. Oli ihan super lämmin, aurinko paisto koko päivän terassille ja Tuomas saikin kaivettua lumen ja jään alta terassin esiin ? Lunta ja jäätä me sitten lasten kanssa kärrättiin lapiolla ja lumikolalla pihan reunaan. Saatiin muutenkin siivottua piha kunnolla. Laitettiin rikkinäiset lelut ja roskat pois mitä talvi on kuljettanut ja terassikalusteet löysi paikkansa. Tänään piti hakea narsisseja terassille, mutta en ehtinyt käydä kaupassa. Jospa ensi viikolla kävisi hakemassa ?

Lauantai meni koko päivä ulkona ja sitä oonkin kaivannut. Tein meille gluteenittoman sitruuna-marenkipiirakan ja kutsuttiin mummu meidän kanssa herkuttelemaan terassille. Laitan teillekin tämän ohjeen tänne blogin puolelle ensi viikolla ? Tosi hyvä makea kahvipöytään vaikka pääsiäiseksi tai muuhun kevään ja kesän juhlaan.

Sunnuntaina oli sitten mun vuoro tehdä herkkuaamiainen ja taas mietittiin mitä tehtäisiin ? Aamupalan jälkeen vietiin lasten isomummulle ja-papalle kukkia samalla reissulla kun mentiin mökille. Ensin aamulla mietittiin jos oltaisiin kuitenkin tultu kyläreissun jälkeen kotiin ja paistettu omalla terassilla makkarat mutta päädyttiin kuitenkin, että ajellaan mökille. Siellä kaivettiin kanssa terassi esiin ja laitettiin takkaan tuli. Aina talven jälkeen on mielenkiintoista nähdä miten takka vetää, mutta hyvin tuli savut piipusta ulos ? Paistettiin siellä sitten takkamakkarat, siivoiltiin ja lapset laski mäkeä ja touhusi omiaan. Lunta riitti pihassa ihan yllin kyllin, jalka kun upposi niin lunta oli puoleen reiteen. Että kyllä siinä auringolla on tehtävää, että saa sulatettua kaikki lumet pois ?

Mökiltä ajeltiin vielä iltateelle mummolaan, Niksu kävi naapurissa papan luona ja sitten lähdettiin ajeleen kotiin. Kiva viikonloppu takana ja ihanaa kun aurinkoa ja lämpöä riitti. Toivottavasti ensi viikollakin tätä säätä jatkuu ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *