Hae
Mirva Emilia

Ihanaa, arki alkoi!

Meillä arki alkoi tänään ja molemmat lapset lähti koulutielle. Nikolas jo viidennelle luokalle ja Julia aloitti eskarin. Vaikka toki lapset kesälomasta nautti niin kyllä muutamaa viikkoa ennen koulujen alkua alkoi kyllästyminen ainakin Julian puolella näkymään. Julialla alkoi tänään eskari, joten on vielä kuitenkin sen verran pieni ettei voi päästää yksin menemään kavereille ja sitä viemistä ja hakemista olisi voinut olla kesän aikana vaikka joka päivä. Niksu taas kun on isompi niin meni paljon omien kavereiden kanssa ja kävivät kalassa ja heittelemässä frisbeetä. Niksu ei tainnutkaan olla niin innoissaan koulujen alkamisesta kuin mitä Julia 😀

Koulujen alku toi monenlaista ajatusta

Päiväkotielämä meidän perheessä tosiaan päättyi kesän alussa kun Julia jäi sieltä kokonaan pois eikä enään eskarin jälkeen tarvita hoitoa kun teen kotoa käsin töitä. Tämä helpotti monella tapaa meidän arkea ja eniten tämä näkyy siinä, että Julia saa taksikyydin eskariin. Tätä oltais itseasiassa voitu käyttää silloinkin kun Niksu meni eskariin, koska vietin Julian kanssa silloin äitiyslomaa mutta ei oltu tietoisia tästä mahdollisuudesta. Nyt vasta kyyditys tuli tietoon kun ystäväperheissä on käytetty sitä. Onhan se aika ihanaa talvellakin itselle (ja lapselle) kun ei tarvitse lähteä viemään kylmällä autolla mihinkään vaan lämmin kyyti hakee pihasta ja tuo eskarista pihaan. Tietysti sateisena ilmana ja kovilla pakkasilla Niksua viedään kouluun, mutta muuten Niksu kulkee pyöräillen.

Ennen koulujen alkua Niksun mielipide oli, että koulujen ei vielä tarvisi alkaa 😀 Mutta kyllä sieltä iloinen ja reipas poika kotiin koulun jälkeen tänään tuli. Ehkäpä tämä mielipide kuuluu asiaan pitkän lomailun jälkeen ja kyllä se arki ja rytmi sieltä äkkiä palautuu mieleen. Jo tänään olikin ihanaa kun molemmat lapset oli täydessä unessa jo kahdeksan aikaan. Lomalla kun nukkumaanmeno ”vähän” venyi. Niksukin, kuka aina vitkuttelee nukkumaanmenon kanssa niin sanoi jo puoli kahdeksan jälkeen että onpa kiva päästä nukkumaan ja tätä ei todellakaan ole muutamaan kuukauteen kuulunut! ? Ja musta on aivan uskomattoman ihanaa kun arki jatkuu ja pystyn taas keskittymään töihin kotona rauhassa.

Tuoreelta eskarilaiselta kysyin, että mikä oli kivointa päivässä niin kuulemma se kun sai eskarivihon ja kaikkia kivoja papereita kotiin viemiseksi. Julia on tykännyt jo pitkään leikkiä koulua ja opiskella itsekseen numeroita, laskemista ja kirjaimia ja tätä eskarin alkua onkin odotettu jo pitkään. Tuntuu, että yhdessä hujauksessa meidän pienestä päiväkotilaisesta kasvoi iso koululainen. Vaikka Julian sanoin hän ei ole vielä koululainen vaan eskarilainen ?

Iloista koulun alkua myös kaikille muille koululaisille, niin isoille kuin pienillekin ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

2 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Niin se syksy saapuu!??

  Joko odotat syksyn pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Kyllä mää odotan joo, vaikka pimeä aika kestääkin aika kauan ✨ Tykkään polttaa kynttilöitä ja laittaa tunnelmavaloja ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.