Hae
Mirva Emilia

Some voi vaikuttaa itsetuntoon ja luoda paineita

Tuntuuko sustakin välillä, että some vaikuttaa liikaa itsetuntoon ja luo turhia paineita? Some on täynnä kiillotettuja kuvia ja mä oon ainakin tosi iloinen siitä, että siellä alkaa näkymään enemmän ja enemmän luonnollisuutta ja sellaista elämää mikä ei ole kuin elokuvissa.

Toki kauniita kuvia on kiva katsella mutta myös niistä tulee hyvä mieli kun huomaa, että jonkun muunkin perhe-elämässä on välillä kaaosta. Se on sitä vertaistukea! Oli kyse sitten perhe-elämästä, jostain sairaudesta, rahahuolista, mistä vaan mikä on normaalia elämää niin tuntuu, että kaikki se normaali on piilotettu niiden kauniiden kuvien ja täydellisten stoorien taakse.

Some on oma maailmansa mitä voisimme alkaa katsomaan eri näkökulmasta

Some voi olla monelle paikka missä arvostellaan toisia mikä on mun mielestä todella inhottava tapa. Siellä on helppo kommentoida nimettömänä feikki tilin takaa. Somen pitäisi olla ennemmin paikka mistä inspiroitua, saada itselle uusia ideoita ja vinkkejä arkeen ja vertaistukea. On äärimmäisen ihana löytää vaikka joku uusi ihana resepti mitä kokeilla tai nähdä kuva jonkun kotoa missä lelut on pitkin poikin eikä täydellisessä järjestyksessä. Ehkä olisi aika katsoa somea uusin silmin ja etsiä sieltä itselle jotain merkittävää, tarpeellista ja tärkeää sen sijaan, että sinne mennään haukkumaan ja arvostelemaan toisia.

Mä oon itse saanut somesta ainakin paljon hyviä vinkkejä esimerkiksi mun ruokavalioon mikä tuntuu välillä olevan mulle oikea haaste, koska tuntuu että me syödään aina samoja ruokia. Rakastan seurata myös erilaisia muotitilejä mistä saa omaan pukeutumiseen ja tyyliin uusia vinkkejä. Käytän somea siis myös tiedonhakuun kuin myös viihteeseen. On hauska seurata tilejä, mitkä tuo huumoria arkeen ja saa kunnon naurut aikaan. Millaisia tilejä sä tykkäät seurata?

Some luo liikaa vaikutteita itsetuntoon

On helppoa kritisoida ja etsiä itsestä huonoja puolia ja musta tuntuu, että some luo paineita vielä lisää. Yritetään saavuttaa jonkun näköistä kroppaa mitä ihannoidaan ja kiukustutaan ja turhaudutaan siitä jos ei päästäkään samaan. Oma sisäinen ja ulkoinen kauneus unohtuu ja sitä äkkiä sokaistuu kaikkeen siihen ”kauneuteen” mitä some on täynnä. Jokainen haluaa olla jotakin, löytää sen kuuluisan oman juttunsa ja ahdistutaan siitä paineesta mikä sieltä tulee. Ahdistutaan liikaa siitä, mitä toisilla on ja yritetään saavuttaa samaa. Siksi onkin hyvä miettiä omaa elämää ja sitä kuinka hyvin asiat oikeastaan ovatkaan. Me ei tarvita täydellistä kroppaa onnellisuuteen, me ei tarvita kasapäin rahaa vaan riitti, että ruokaa on kaapissa, katto pään päällä ja laskut pystyy maksamaan. Kenenkään meistä ei pidä olla samanlaisia eikä somen tarvitse vaikuttaa omaan itsetuntoon millään lailla. Rakastetaan ja hyväksytään itsemme sellaisina kuin me olemme.

Vinkkejä ja inspiraatioo somesta on kiva etsiä ja seurata tilejä mistä itselle tulee hyvä fiilis. Somen ei pidä olla paikka, mistä tulee turhautunut ja vihainen olo.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.