Hae
Mirva Emilia

Tarotkorttien mystinen historia

Tarotkorttien historia alkaa jo vuodesta 1325 ja tätä historiaa lähdin tutkimaan ja lukemaan tarkemmin kun mua pyydettin kirjoittamaan siitä juttu lehteen. Mua on aina kiinnostanut eri asioiden historia ja tarinat. Mistä ja miten mikäkin on saanut alkunsa. Tarotkortteihin sisältyy paljon viisautta, voimaa ja ne antavat vastauksia ja vahvistusta omalla intuitiolle ja päätöksille. Kun tuntuu, että oma suunta on hukassa ja tuntee olevansa tienristeyksessä niin silloin tarotkortit auttavat näkemään mihin suuntaan tulisi mennä. Kortit antavat vastauksia kuunnellen korkeampaa minää mistä oikea suunta elämään löytyy. Oma intuitio ja käsitys omasta itsestä auttavat viemään elämässä eteenpäin mutta joskus tarvitaan myös ulkopuolista apua. Kortit ovat rakkauden ja kunnioituksen lähde omaa itseään kohtaan. Rakkaus on voimaa antava energianlähde ja kaikki se energia löytyy omasta itsestä.

tarotkorttien historia on avoin

Tarot-korttien alkuperää ei vieläkään tunneta. Oletetaan, että niillä olisi yhteyttä muinaiseen Egyptiin ja Intiaan. Tarotkorttien historia alkaa Pohjois-Italiasta vuodesta 1325. Myös Etelä-Ranskasta on kirjallista tietoa, joka ajoittuu 1400-luvun alkuun. Tarotkorttien rinnalle syntyi kortit myös pelaamiseen, mutta aikojen kuluessa kortteja alettiin käyttämään enemmän ennustamiseen ja elämän ongelmien ratkomiseen. Tarokki korttipeli oli italialainen kolmen hengen korttipeli ja pelaamiseen tarkoitettu korttipakka oli erilainen mitä ennustamiseen käytettiin ja tässä Tarokki -pelipakassa oli vain neljä, tarotpakastakin tuttua symbolia; sauvat, maljat, miekat ja lantit.

Vuosisatojen alussa tarotkortit miellettiin rikkaiden korteiksi, koska kortit olivat arvokkaita taideteoksia. On jopa kirjoitettu, että kuninkailla olisi ollut hovissaan oma tarot-tulkitsija, joka auttoi sotien aikana asioiden hoidossa. Ensimmäiset kirjalliset maininnat tarotkorteista ennustamiseen löytyvät 1700 luvulta, jolloin tarotkorttien käyttö alkoi myös yleistymään. Eikä tätä ole sen jälkeen pysäyttänyt mikään, sillä maailmasta löytyy jo tuhansia erilaisia tarotpakkoja, jotka eroavat toisistaan erilaisilla kuvituksilla. Näiden tarotpakkojen lisäksi löytyy kortteihin myös opaskirjoja. Vaikka historiaa ei kovin paljoa ole tiedossa, niin silti korteista huokuu syvä ja merkittävä historia. Korttien historian ja alkulähteiden hiljaisuudesta huokuu mystisyys mikä kiehtoo ihan valtavasti. On mahtavaa ajatella sitä, kuinka tarotkortit ovat olleet hieman salassapidettävät, mutta silti niitä on kunnioitettu ihan valtavan paljon. Tänäkin päivänä omia korttipakkoja pidetään ainoastaan omassa käytössä eikä niitä anneta lainaksi kenellekkään. Näin kortteihin syntyy syvä luottamus ja rakkaus.

tarotit voimaannuttavat ja vahvistavat omaa intuitiota

Vaikka vuosisatojen aikana tarotpakkaa on käytetty ennustamiseen niin nykyään pakkaa käytetään ennemmin oman henkisen polun löytämiseen, oman intuition vahvistamiseen ja kuuntelemiseen. Usein ennen korttipakkaan katsomista voi olla jo jokin käsitys sii mitä ja mihin suuntaan olisi menossa, mutta tarotkortit vahvistavat tiedon. Silloin tietää, että on menossa oikeaan suuntaan. Kun tarotkortteja katsotaan rakkaudesta käsin ja itseä kunnioittaen niin silloin kortit antavat parhaan mahdollisen vastauksen ja viesti tulee korkeammalta taholta.

Ennustaminen on vahvasti liitetty tarotkortteihin, mutta kortit sisältävät erityisen paljon oman intuition vahvistamista sekä rakkautta ja luottamusta itseä kohtaan. Korttien avulla voimaannutetaan omaa kykyä lähteä oikealle tielle tuntien, että on menossa oikeaan suuntaan.

Tarotkortit antavat kyvyn nähdä ja sanoa oikeat sanat juuri niinkuin ne ovat. Sanat ja lauseet alkavat virrata kuin automaattisesti rakkaudesta käsin. Kun itsensä ja korttien väliin saa puhtaan luottamuksen niin korttien viestit tulevat todella selvänä. Kehoon alkaa virrata kylmiä väreitä ja samalla lämpöä. Tämä on puhdasta ja rakkaudellista energiaa mitä kortit tulkinnan aikana tekevät.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *