Hae
Mirva Emilia

Raha + onnellisuus = ?

Tuoko raha meille enemmän onnellisuutta?

Varmasti jonkunlaista mutta olisitko oikeasti onnellisempi jos tililläsi olisi miljoona euroa? Olisi paljon rahaa mutta voisit olla yksinäinen? Tai olisi paljon rahaa mutta olisit silti hukassa itsesi kanssa etkä tietäisi mitä tekisit tai millainen haluaisit olla?

Mä oon aina miettinyt asian niin, että raha tuo tietynlaista turvaa, ei onnellisuutta. Raha toisi tietoisuutta, että kun menen kauppaan niin ei tarvi miettiä riittääkö raha kaikkeen mitä tarvitsen tai että saa laskut maksettua ilman että palkasta jää tilille vain muutama hassu euro. Tai että voisi ostaa sen ihanan luxus merkin laukun ilman sen enempää miettimisiä (+kengät ja uusia vaatteita ?) Mutta tekeekö se ihana, rahalla ostettu luxus laukku tai täydet vaaterekit kotona sut onnelliseksi? Ehkä joo hetkellisesti mutta entäpä vähän ajan päästä kun olet kyllästynyt näihin tavaroihin tai huomaat ettet edes tarvitse niitä ja tulikin tuhlattua turhaan? Mua ainakin alkaa ahdistaa jos vaatekaappi tursuaa niin ettei ovi mene kiinni tai muut kaapit on täynnä turhaa tavaraa. Eihän niistä ole edes seuraa!! Enemmän olen onnellinen silloin kun kaapeissa on vain tarvittavat tavarat, ruokaa jääkaapissa sen verran että saadaan kaikkien vatsat täyteen ja ystävät ja perhe on lähellä.

Kun ajattelet omaa onnellisuutta ja hyvinvointiasi niin kannattaa miettiä että mitkä asiat tällä hetkellä tekee sut onnelliseksi ja tarvitko siihen oikeasti ylimääräistä rahaa. Suomi on metsien ja järvien maa mitkä antaa meille rauhaa, auringosta saadaan D-vitamiinia ja hyvää mieltä, lumi antaa yhteisiä lumileikkejä, rakas kotieläin seuraa ja lämpöä ja perhe ja ystävät rakkautta ja yhdessäoloa. Korvaako raha kaiken tämän? Mulle henkilökohtaisesti ei ainakaan ❤️

Raha on aina ollut se, mikä ihmisissä kiinnostaa ja sillä saatetaan jopa vertailla toisia. Verotiedot näytetään julkisesti ja toisten palkat ja lainat kiinnostaa. Miksi? Uteliaisuutta vai kateutta? Eihän raha tee meistä ihmistä vaan meidän oma persoona ja luonne. Se, millainen olet toisille, hyvät arvot ja kuinka käyttäydyt on se, mikä on tärkeää. Ei raha ?

-Mirva

 @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.