Hae
Mirva Emilia

Gluteeniton omenapiirakka

Gluteenittomia reseptejä on pyydetty multa paljon ja tässä on nyt syksyn ehdoton suosikkiresepti, gluteeniton omenapiirakka. Julia keräsi kaverinsa kanssa toissapäivänä meidän puusta omenoita ja molemmat juoksi sisälle ja huusi, että nyt on saatava omenapiirakkaa! Kutsuttiin sitten Julia kaveri meille kylään seuraavana päivänä ja täällä herkullinen omppupiirakka odotti, mikä yhdessä Julian kanssa tehtiin. Tämä ohje on todella helppo ja tähän on tosiaan kiva ottaa myös lapsi mukaan tekemään. Julian mielestä kaikista kivointa leipomisessa taisi olla kun piirakassa oli itse keräämiä omenoita omasta puusta (taikinan kaapimisen lisäksi tietysti).

GluteenitON omenapiirakka

200g (laktoositonta) voita

1,5 dl sokeria

3 dl gluteenitonta kaurajauhoa (tai gluteenitonta jauhoseosta)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3/4 dl laktoositonta maitoa

1 muna

TÄYTE

3-4 pientä omenaa

Kanelia

1. Sulata voi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita sulatettu voi sekaan.

3. Ota desin verran taikinaa sivuun, jota voit ripotella lopuksi omenoiden päälle.

4. Sekoita maito ja muna taikinaan ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Taikina jää löysäksi.

5. Kuori omenat, poista sisus ja palottele paloiksi.

6. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele lopuksi loppu taikina ja kaneli päälle.

7. Paista piirakkaa 200 asteessa 30 minuuttia. Herkuttele esimerkiksi fazerin kaura-kinuskikastikkeen kanssa tai jäätelön kanssa.

Herkullista päivää!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *