Hae
Mirva Emilia

Itsenäisyyspäivän juhlaa

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Suomalaisuus merkitsee mulle paljon. Meillä on vapautta, mahtavat koulutusmahdollisuudet, hyvä terveydenhuolto, tasa-arvoisuus miesten ja naisten välillä sekä turvallinen maa asua. Nämä asiat meidän vanhat veteraanit on meille antanut ja siksi heitä halutaan myöskin muistaa <3 Itse näistä asioista olen erityisen kiitollinen koulutusmahdollisuuksista mitä meille tarjotaan ja turvallisuudesta. Vaikka olemmekin ”mölliä” kansaa ja pidetään tiukasti kiinni meidän omasta reviiristä eikä päästetä ulkopuolista metriä lähemmäksi niin silti olen ylpeä suomalaisuudesta ja tätä ”suojamuuria” osaksi opetan meidän lapsillekkin. Meillä Itsenäisyyspäivään kuuluu kynttilöiden polttamista, hyvä ruoka, linnanjuhlat ja meidän Nikolaksen nimipäiväjuhlat 🙂 Nimipäiviä ei olla koskaan juhlittu suuresti mutta pienet muistamiset aina annetaan ja sukulaisia on saattanut tulla kylään. Niksu on tietysti itse pitänyt huolta siitä että sukulaiset on saanut kutsun nimipäivilleen joten kakkuostoksille joutu tämä äiti 😀 Tosin ite kyllä tykkään kun ihmisiä tulee kylään ja koti on täynnä naurua ja puhetta 🙂 

IMG_20181206_161705.jpg

Näin joulun odotukseen ja itsenäisyyspäivälle meillä alkoi kylpyhuone- ja saunaremontti. Meillä on vanha talo ja kylpyhuone alkuperäinen joten remontti on enemmän kuin tervetullut. Sauna on jo purettu ja kylpyhuoneesta osa seinistä on purettu ja kannettu vanha pata pois. Retrokylpyhuoneeseen kuuluu myöskin yhden hengen amme mikä saa nyt luvan poistua 😀 Paljon on siis työtä luvassa eikä joulusaunaa olla luvattu mutta toivossa on hyvää elää. Kylpyhuoneremontin jälkeen pitäisi alkaa heti remontoimaan meidän ns. välitilaa että saadaan lisätilaa ja kunnon eteinen sekä lapsille omat huoneet. Tällä hetkellä lapset vielä jakavat huoneet mutta niiden viiden vuoden ikäero alkaa näkymään huoneen jakamisessa. Saadaan varmasti monet riidat ja huudot ”älä tuu mun puolelle” jätettyä kun saavat omat huoneet. Mulla on siis alkamassa kylpyhuoneen ja uuden eteisen suunnittelu ja jos ei nyt tähän samaan hetkeen niin ehkä viimeistään keväällä lastenhuoneiden suunnittelua ja sisustamista. Kuulisin mielelläni millaisia kylpyhuoneita ja lastenhuoneita teillä on 🙂 

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.