Hae
Mirva Emilia

Onko pakko tehdä lupauksia?

Moni tekee uudelle vuodelle lupauksia mutta onko niitä pakko tehdä? Mulle ainakin riittää, että elämä jatkuu ilman mitään suurempia lupauksia ja muutoksia. Ja jos vuoden aikana eteen tulee jokin asia mitä haluaa tehdä tai muuttaa niin lupaa sen silloin itselleen. Mua alkaa oikein ahdistaa nää lupaukset ja yritinkin miettiä mitä lupauksia voisin tehdä niin suoraan sanoen ei tullu mitään mieleen. Sen jälkeen ajattelin, että eihän niitä ole pakko tehdä. Toki mulla on omia tavotteita työn suhteen mutta esimerkiksi painonpudotus lupauksia ei ole vaikka nyt joka tuutista kaikenmaailman laihdutusehdotuksia sateleekin. Haluan pitää jatkossakin itsestäni hyvän huolen ja liikkua. Se ei ole lupaus vaan tapa.

Mitä lupauksia haluan toteuttaa

Mää oon tehny itelleni edellisinä vuosina lupauksia vaikka siitä, että en syö karkkia. Oon turhankin rankka itselleni kun lupaan itelleni jotain. Se on joko tai. Joko syödään karkkia tai sitten ei ollenkaan. Tähänkin voisi keksiä sen kultaisen keskitien. Esimerkiksi lupaan, että syön karkkia vain kaksi kertaa kuussa. Silloin tämä lupaus voisi pysyäkkin. Ja kieltämättä tämä lupaus ei hullummalta kuulostakaan ? Lupauksia tehdessä onkin hyvä muistaa armollisuus itseä kohtaan ja ennenkaikkea se realistisuus. Onko lupaus mahdollista toteuttaa niin, että jos lipsahtaa niin se ei vedä mieltä ihan matalaksi?

Näin kun olen tullut vanhemmaksi niin huomaan, että otan paljon rennommin omien lupauksien ja vaatimusten suhteen mitä tulee itseäni kohtaan. Olin syksyllä kahden viikon puhdistusdieetillä vatsani hyvinvoinnin takia ja olin syömättä tietenkin karkkia sen ajan. Ajattelinkin, että jatkan sitä karkitonta aikaa tyyliin koko loppuelämäni ajan. No eihän se nyt tietenkään toteunut. Tässäkin huomasin tämän joko tai -tilanteen itsessäni. Kun sitten (tietenkin) hurahdin taas karkin vietäväksi niin se asia ei mua haitannut. Olin armollinen itseäni kohtaan ja sallin itselleni ne herkutteluhetket.

Näitä lupauksia tehdessä onkin tärkeää muistaa olla armollinen itseä kohtaan. On asia mikä tahansa ja jos pieni lipsahdus tai alamäki tulee, niin onko se niin maata kaatava asia etteikö sen yli pääsisi? Jatkaa seuraavana päivänä taas siitä mihin jäi ja muistaa oman lupauksen minkä itselleen on antanut. Ei olla liian raakoja itsellemme vaan muistetaan lupauksienkin ympärillä olla armollisia itsellemme ❤️

Ootko sää tehny lupauksia itsellesi?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.