Hae
Mirva Emilia

Talvipäivä mökillä

Vietettiin tänään joka vuotista talvipäivää mökillä. Otettiin evästä mukaan, puettiin lämpimästi ja laitettiin auton nokka kohti mökkiä. Talvisin mökin pihaan saakka ei aurata tietä, joten meitä vastassa oli paksu lumikerros minkä läpi ensin kahlattiin, että päästiin mökille. Hyvää lämmittelyä päivään ? Meitä suosi aivan ihana keli koko päivän. Ei tuullut yhtään, oli vain muutamia asteita pakkasta ja aurinko paistoi.

Niksu kalamiehenä meni tietenki heti jäälle pilkille, mutta tällä kertaa ei tullut edes nyppyä. Kalastus on ollut Niksun lempipuuhaa jo yhdeksän vuoden ajan. Kolme vuotiaana kalastusharrastus alkoi laiturin päässä Tuomaksen kanssa ❤

Julia pääsi laskemaan mäkeä mökin terassilta jäälle asti. Se oli hyvä pikku mäki ennen isompaa mäkeä, missä käytiin samalla reissulla. Mökiltä löytyi myös vanhat vesivärit millä Julia innostui vähän aikaa maalaamaan. Tosin kunnon paperia ei löytynyt, mutta hyvin maalaamiseen kävi pieni pahvinpala ? Mökillä on iso terassi mikä kolattiin lumesta pois ja aloin heti suunnittelemaan siihen isoa divaani-sohvakalustoa kesäksi. Siinä olisi ihana lukea kirjaa ja nauttia lämpöisistä kesäpäivistä ?

Kun maalaamiselta ja pilkkimiseltä ehdittiin, lähdettiin mökin lähellä olevalle laavulle. Siinä on hyvä ja pitkä mäki laskea pulkalla ja liukurilla ja kyllä lapset sitä monta kertaa laskikin. Laitettiin laavulla nuotio palamaan, makkarat paistumaan ja jälkkäriksi laitettiin nuotio vaahtokarkkeja ja juotiin lämmintä kaakaota. Laavu on yleinen, yhteisessä käytössä ja laitettiin samalla siellä vähän paikkoja kuntoon. Niksu pilkkoi puu klapeista valmiiksi seuraaville tulijoille hyviä nuotio puita ja Tuomas siisti lapiolla lumia.

Ihana talvipäivä takana. Ajeltiin vielä mummulan kautta kotiin, missä meitä oli ihana Kisu vastassa. Oli ihana päästä vähän lämmittelemään mummulaan ja saada varpaisiin tunto takaisin ? Kotona lämmitettiin vielä sauna ja lapset katsoo hetken ohjelmiaan. Lapset on sen verran väsyneitä ettei varmasti tarvi kovin kauaa odottaa unta. Huomenna mennään porukalla sitten luistelemaan ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *