Hae
Mirva Emilia

Testissä Pirkan gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina on aika hankala tehdä ja pullista tulee usein aika kovia kun sitkoa ei saa taikinaan tarpeeksi. Pelkkä ajatuskin gluteenittoman pullataikinan teosta saa harmaita hiuksia enkä olekaan edes yrittänyt tehdä sitä itse. Ja tässä Pirkan gluteeniton pullataikina saa multa kyllä täydet pisteet! Taikinassa on ihan älyttömän hyvä sitko ja pullat maistui ihan tavallisilta pullilta. Instagramissa mulla olikin stooreissa kun leivottiin Julian kanssa laskiaispullia ja piti täällä bloginkin puolella mainita tästä hyvästä taikinasta ennen tätä laskiaistiistaita, mutta korona veti sängyn pohjalle niin piti antaa itselle aikaa lepäämiseen ? Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan ja tästä valmiista pullataikinasta saa tietty tehtyä niin peruspullia, laskiaispullia tai vaikka korvapuusteja. Niitä voisinkin seuraavaksi kokeilla tästä taikinasta. Tai bostonkakkua. Yhdestä pussista taikinaa tuli kahdeksan normaalikokoista pullaa, joten jos bostonkakkua mielii tehdä niin tämä yksi pussi saattaisi riittää. Riippuu toki minkä kokoisen kakun haluaa ?

Tämä taikina löytyy tosiaan pakasteesta, joten sulattaminen vie oman aikansa. Huoneenlämmössä sulattaminen vie nelisen tuntia ja jääkaapissa yön yli. Taikinan käsittely oli todella helppoa ja mieluisaa myös lapsen kanssa kun se ei jäänyt käsiin kiinni pyöritellessä. Jauhoja ei käsittelyn aikana käytetty paljoa, sillä en halunnut että se tuo jauhomaisuutta pullan lopputulokseen.

Pirkan gluteenittomat tuotteet on kaikenkaikkiaan tosi hyviä tuotteita, usein niitä ostankin jos jotain valmista haluan. Ja nämä tuotteet maistuu koko meidän perheelle. Musta on ihanaa, kun gluteenittomat tuotteet kehittyvät koko ajan ja joistakin gluteenittomista tuotteista voi jopa sanoa, että ovat parempia kuin normaalituotteet. Vielä kun onnistuisin muokkaamaan tavallisesta voitaikina ohjeesta gluteenittoman version tai löytäisin hyvän valmiin gluteenittoman voitaikinan niin pääsisin pyöräyttämään croissantteja ja feta-juustokolmioita ? Sen jälkeen kun vatsa ei ole enään vehnää juuri kestänyt niin croissantteja on ollut vähän ikävä ja olisikin ihana saada niitä välillä lämpöisenä aamupalapöytään. Ehkäpä otan tämän työn alle ja lähden kokeilemaan miten gluteenittoman voitaikinan valmistus ja sen käsitteleminen onnistuu ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *