Hae
Mirva Emilia

Curly Girl Method – kevään trendikkäimmät kiharat

Tämän kevään yhdeksi suosituimmaksi hiustrendiksi on ehdottomasti noussut Curly Girl Method. Curly Girl -hiustenhoitorutiini sopii kaikille, joiden hiuksista löytyy hiukankin luonnonkiharaa tai laineita. Curly Girl -metodin ideana on saada hius täyteen kosteutta, jolloin sen luonnollinen kiharuus tulee esiin helpommin ja hiuksista tulee kiiltävät. Tällä metodilla saa hiukset luonnollisesti kauniille kiharoille ja korostetaan samalla omia luonnonkiharoita. Mun hiukset on ollut lapsesta asti taipuisat ja halusinkin ehdottomasti kokeilla tätä ja saada uudestaan kiharat esiin!

Alkuun kun lueskelin tietoja, mitä netti todella on tällä hetkellä täynnä niin menin kaikesta tiedosta jopa sekaisin. Valitsin kuitenkin itselleni sieltä tuotteet mitä ihan marketista saa. Eli ei tarvinnut pulittaa satoja euroja, jotta kiharat saa takaisin eloon 🙂 Metodissa hiuksia pestään ja käsitellään tuotteilla, joissa ei ole silikoneja (poikkeuksena vesiliukoiset silikonit), kuivattavia alkoholeja tai haitallisia sulfaatteja. Lisäksi Curly Girl metodissa vältetään hiusten kuivaamista ja harjaamista. Kosteuttavien ja hoitavien tuotteiden avulla hiukset pysyvät kauniina. Hoitorutiinissa suositaan kiharaa tukevien muotoilutuotteiden (hiusgeeli ja muotovaahto), kosteuttavien hiusnaamioiden ja hiusöljyjen runsasta käyttöä. Itse yritin etsiä kaupasta luonnonmukaiset tuotteet metodiin.  Shampoon löysinkin mutta luonnonmukaisia hoitoaineita en vielä löytänyt. Tosin kävin vasta yhdessä kaupassa joten varmasti miellyttävät aineet vielä löytyvät 🙂

Vuorokausi Curly Girl Methodia

Ohjeita metodin aloittamiseen:

1. Final wash eli pese hiukset shampoolla, jossa on korkea sulfaattipitoisuus mutta EI silikoneja. Sulfaattipesu irrottaa hiuksiin kasaantuneet silikonit. Tämä tehdään vain kerran, metodia aloittaessa. Tähän löyty meiltä kaapista jo valmiiksi XZ muumishampoo, mitä käytin.

2. Co-wash = condition wash eli hoitoainepesu. Pese hiukset hoitoaineella päänahkaa myöden, kuin pesisit shampoolla.

3. Condition eli hoitoainetta hiuksiin. Anna hoitoaineen tai hiusmaskin vaikuttaa muutama minuutti. Hoitoaineen vaikuttaessa voit selvittää hiuksia sormin.

4. Leave-in-conditioner eli hiuksiin jätettävä hoitoaine. Valitse hiuksillesi sopiva hiuksiin jätettävä hoitoaine ja puristele se märkiin hiuksiin.

5. Styling eli muotoilu. Käytä sopivaa moussea, geeliä tai muotoiluvoidetta ja puristele märkiin hiuksiin. Tärkeä vaihe, joka pitää kiharat muodossa ja pörröisyyden kurissa.

6. Drying eli hiusten kuivatus. Älä käytä perinteistä pyyhettä! Käytä esimerkiksi vanhaa t-paitaa. Paidan käyttämistä kutsutaan ”ploppaamiseksi”.

7. Hiusten ollessa kuivat = pesun jälkeen kun hiuksiin on levitetty runsaasti geeliä, alkaa hiuksiin niiden kuivuessa muodostua kova kuori (”cast”). Kun hiukset ovat täysin kuivat, voi geelikuoren varovasti hiuksia puristellen rikkoa. Näin hiuksiin jää kauniit ja ilmavat kiharat.

Näillä ohjeilla on helppo aloittaa kadonneiden kiharoiden etsintä <3

-Mirva

3 kommenttia

 1. - anonyymi - kirjoitti:

  Varsinaiset ”kiharat”! 😀 😀

 2. Anu kirjoitti:

  Mä oon myös ollu kohta pari viikkoa curly girl ja hyvältä vaikuttaa.
  Ja kivan näköinen tukka tullut sulle jo ekassa pesussa!

  • mirva_emilia kirjoitti:

   Kiitos! Välillä on kyllä mennyt metodin ohi, mm. kuivauksessa kun on ollut kiire mutta aineet on pysyny samoina ja jo pelkästään niiden käytöstä huomaa että hiukset pysyy parempana ja puhtaana pidempään ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.