Hae
Mirva Emilia

Stay home, virtuaalivappu tuo juhlat kotiisi

Virtuaalivappu tuo meille juhlat suoraan kotisohvalle missä voit hyvällä omalla tunnolla juoda verkkarit jalassa ja kulahtanit t-paita päällä skumppaa, so stay home and enjoy! Tänä vuonna vappua juhlitaan hieman erilaisin tavoin, mutta onneksi me suomalaiset ollaan kekseliäitä eikä meillä mene peukalo suuhun vaikeinakaan aikoina!

Meillä on joka vuosi kuulunut perinteisiin tietysti vappupallot, sima ja munkit ja niin myös tänäkin vuonna. Tuomas on laittanut simat valmistumaan ja munkit paistetaan itse. Lapsille on kaasupallot ja ilmapallot odottavat puhaltajaa (eli pumppua, jos ei haluta pyörtyä kesken puhaltamisen ?). Lapsille vappu on aina hauska juhla, kun on ilmapalloja ja serpentiinejä koti täynnä. Muistan, kun olin pieni ja vanhemmat oli laittanut lattian täyteen ilmapalloja mihin sukellettiin ja heiteltiin niitä pitkin huonetta. Ilmapallot on aina ollut lapsille semmoinen ”riehumis” pallo. Tuntuu että aina kun ilmapalloa alkaa puhaltamaan niin lapset riehaantuu ja innostuu ihan valtavasti 😀 Käykö teilläkin näin?

stay home and enjoy

Vaikka moni onkin nyt ollu kotona jo kyllästymiseen saakka niin itse kyllä odotan, että saadaan viettää  kotona vappua. Ilman sitä ajatusta, että olisi ”pakko” lähteä johonkin kun kerran joka vuosi ollaan aina menty. Tämä vappu vietetään kotona ja ajattelin laittaa meille piknikin olohuoneen lattialle, missä juodaan simaa ja syödään munkkeja. Ja tietysti perunasalaatti, nakit ja lihapullat kuuluu pakettiin kanssa! Meillä ei täällä ”maalla” ole konsertteja vappuna juuri ollut, jokin esiintyjä yöelämässä on voinut olla eli keikat ei ole meidän vappuun kuulunut mutta nyt saadaan kuitenkin nauttia virtuaalisesti keikkaa. JVG:llä on virtuaalisesti keikka mikä alkaa klo 19 ja piknikin yhteyteen suunnittelin tätä. Saadaan nauttia koko perheen seurasta, hyvästä ruoasta ja hyvästä musiikista. Kaikille meille musiikki kuuluu vahvasti arkeen ja musiikin kautta saakin hyvin purettua tunteita ja alkaahan sen mukana myös tanssijalka helposti vipattaan 😉 Saas nähdä millaiset piknikbileet me meidän olohuoneessa oikein saadaankaan aikaiseksi!

Hyvä ja helppo piknikherkku kevääseen on ihan super helppo, maukas ja suussasulava munakasrulla. Sen kanssa vielä pienet suolaiset napostelut gluteenittomista (ja miksei tavallisistakin) näkkäreistä niin toimii.

Helpon ja nopean munakasrullan voit valmistaa halutessasi jo edellisenäkin päivänä. Laitan sulle tähän ohjeen, tämä on laktoositon ja gluteeniton:

 • 5 dl laktoositonta maitoa
 • 6 munaa
 • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta
 • 1 tl suolaa

TÄYTE: (Täytettä voit käyttää myös suolakeksien tai kaurasipsien kanssa)

 • Tonnikalaa/kinkkua
 • Maustettu tuorejuusto
 • Paprikaa
 1. Riko munat ja kaada maito sekaan. Sekoita tasaiseksi.
 2. Lisää jauhot ja suola. Kaada seos varovasti uunipellille.
 3. Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia. Valmista paistamisen aikana täyte.
 4. Pilko paprika pieneksi paloiksi.
 5. Sekoita tonnikala/kinkku, tuorejuusto ja paprika sekaisin.
 6. Levitä jäähtyneen munakkaan päälle. Jätä toiselle reunalle tilaa, ettei täyte pursua lopuksi, kun rullaat munakkaan.
 7. Rullaa munakas leivinpaperia apuna käyttäen.
 8. Nauti raikkaan salaatin kanssa.

Herkullista vappua ja hyvää nimipäivää mulle 😉 Ja kaikille muille vapun aaton nimpparisankareille <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.