Hae
Mirva Emilia

Kytevä tuli vai palava puu

Lasten hiihtoloma alkaa olemaan loppusuoralla. Loma vietettiin lähes kokonaan mummulassa, missä lapset pääsi kulkemaan isovanhempien väliä ja sitä he kyllä tekikin. Niksu vietti kaikki yöt papan luona ja Julia viihdytti koko viikon isomummua leikeillä ja aputyttönä olemisella. Mää ja Tuomas tehtiin normaalisti töitä ja itselleni olikin iso apu, kun Julia sai olla isomummun kanssa välillä niin sain keskittyä töihin sinä aikana rauhassa.

Katselin viikon aikana paljon takkatulta ja istuin sen edessä. Tuli on niin voimaannuttava elementti enkä koe sitä yhtään pelottavana (kunnioittavan kyllä), kun taas veden kanssa olen aina ollut tosi varovainen ja arkakin. Katselin palavaa puuta – välillä se hiipui ja paloi pienenä tulena ja välillä taas tuli roihusi oikein kunnolla. Sitä katsellessa mietin, haluanko olla kytevä tuli vai palava puu. Kytevä tuli kuvaa hyvin elämää, mikä on ihan ok. Kaikki on arjessa hyvin ja sujuu moitteettomasti. Ei siis ole mitään hätää vaan arki on hyvin tasaista, kun taas palava puu kuvaa rohkeutta, elämän elämistä kaikilla aisteilla, tanssimista tulen tahdissa ja uusia kokemuksia. Tottakai arki on tasaista ja sellaista haluankin, mutta kieltämättä sitä välillä miettii, että mitä voisin tehdä enemmän, jotta pääsisin nauttimaan entistä vahvemmin elämästä ja sen  mahdollisuuksista.

Kytevä tuli muistuttaa hyvin siitä, että antaako itsensä lipua ohi omasta elämästä ja elää ainoastaan sitä tasaista elämää vai ottaisiko välillä palavan puun oikein kunnolla käyttöön eli omat mahdollisuudet sekä kyvyt ja antaa elämän tuoda eteen asioita, jotka kuuluvat juuri siihen hetkeen. Oma usko on suurin mikä auttaa kytevästä tulesta palavaan puuhun ja välillä täytyykin muistuttaa itseään siitä, miten elämä on mahdollistanut juuri sen elämäntavan miten haluaakin elää. Elämä helposti lähtee menemään kytevän tulen mukaan ja estämme itseämme jostain syystä toteuttamatta itseämme ja tekevän asioita, joita todella haluamme. Silloin sohva voi vetää itseään enemmän puoleensa ja tuntuu, ettei saa mitään aikaiseksi. Mutta tämä kytevä tuli on vain hetkellistä ja siitäkin tulee nauttia! Koska kytevä tuli valmistautuu palavaan puuhun ja siihen tarvitsemme taas oikeanlaista energiaa. Kun tarkemmin ajattelee, niin emmehän edes jaksaisi elää koko ajan täysin palavana puuna, koska tarvitsemme palautumista, lepoa ja sitä tasaista, ehkä välillä jopa tylsääkin elämää.

Tulen katsominen sai isoja ajatuksia mieleen eikä ihme, että tuli on mun oma elementti. Tällä viikolla tuli sai mut miettimään mitä haluan saavuttaa ja mitä se saavutus elämääni toisi. Täysin selvät nämä ajatukset ei vielä ole ja näihin ajatuksiin haluan ottaa vielä oman ajan, mutta ainakin tiedän mihin suuntaan elämääni haluan viedä. Joistakin asioista se voi vaatia taakse jättämistä, mutta sen koen vain hyvänä asiana. Asiat, jotka eivät tue tulevaisuuden näkymiä niin niistä kannattaa irrottaa ote ja keskittyä asioihin, jotka vievät kohti niitä näkymiä joita edessämme näemme.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

TikTok Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *