Hae
Mirva Emilia

Närästystä aletaan tutkia, luvassa mahalaukun tähystys

Tähystys aika sieltä postiluukusta tälle kuukaudelle nyt sitten tulee, toisaalta helpottavaa mutta toisaalta taas pelottaa että löytyykö sieltä mahalaukusta jotain. Alkuviikolla kerroin instan puolella mun soittoajasta lääkärin kanssa missä keskusteltiin mahdollisesta lääkkeen vaihdosta ja halusin ottaa puheeksi myös tän mun järkyttävän närästyksen mikä aina välillä tulee. Tää närästys ei oo mitään lastenleikkiä ja se tuntuu päässä asti. Rinta on tulessa, kädet hikoo ja päässä humisee. Ei siis mikään perus pikku närästys 😀

Lääkäri olikin heti sitä mieltä, että ennen lääkkeiden vaihtoa katsotaan mahalaukun tahystyksellä miltä siellä näyttää ja onko siellä jotain löydöksiä.

Mitä tunteita ja fiiliksiä mahalaukun tähystys herättää? 

Tähystys on tuttu mutta suun kautta sitä ei ole koskaan tehty, tämä on siis ihan uusi kokemus (jos näin voi sanoa) ja valehtelisin jos väittäisin etteikö se jännittäisi. Onneks mulla on todella mukava lääkäri ja rauhallinen ja hän sanoi heti, että jos pelottaa ja jännittää niin sitten annetaan vaan kunnon rauhoittavat. Ja nämä meinaan kyllä ottaa. Tuntuu, että jo pelkkä angiinan näytteen otto alkaa yököttää niin mites sitten kun pitäis niellä koko putki!

Tieto siitä, että tähystys antaa tietoa minkä närästyksen voi aiheuttaa niin jo se rauhoittaa mieltä. Ja se, ettei se ole pitkä toimenpide. Mää oon tosi herkkä ja alan herkästikkin itkemään niin koitan nyt tsempata itteni tän isomman tunneryöpyn ohi ja pitää itteni kasassa tähystyksen ajan.

Lääkärin ote asiaan toi helpotusta

Oon kuitenkin tosi onnellinen, että lääkäri otti heti tosi vakavasti mun oireet ja oli heti ehdottomasti sitä mieltä että asia on tutkittava. Se on jännä miten nää närästys oireet on vähällä aikaa pahentunut ja heti jos syön väärin niin poltot alkaa. Toivottavasti aika sieltä pian tulisi ja pääsisin pian tähystykseen ? Se toisi paljon helpotusta ja toki toivon, ettei sieltä mitään löytyisi mutta osaava lääkäri osaa kuitenkin neuvoa miten näitä oireita voisi helpottaa.

Ajatelkaa, että meillä alkoi jo lokakuu ? Tää syksy menee tosi äkkiä ja viikon päästä lapsilla alkaa syysloma. Vielä on suunnitelmat auki mutta jonkinlaisen retken haluan lasten kanssa tehdä. Käytäis paistamassa jossain makkarat ja ihasteltais syksyn kauneutta.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.