Super helppo gluteeniton sitruunakakku
Gluteeniton sitruunakakku sopii näin pääsiäiseen kuin myös kevään juhliin tai ihan muuten vaan arkena kahvin ja teen kanssa. Tämä gluteeniton sitruunakakku vie teko vaiheessa noin puoli tuntia ja hyytymiseen saa varata yhden yön. Itse tykkäsin tästä kovasti kun hyytymiseen ei tarvinnut käyttää liivatetta vaan täyte hyytyi sitruunamehun hapolla ? Tähän ei myöskään laiteta ollenkaan kananmunia. Tämä ohje onkin ns. turvallinen myös vieraille kun on täysin gluteeniton, laktoositon ja munaton.
Gluteeniton sitruunakakku
Pohjaksi tähän kakkuun voi tehdä itse murotaikinan mutta itse käytin Vuohelan gluteenitonta rahkavoitaikinaa. Superhelppo vaihtoehto ja levittyy hetkessä vuokaan.
OHJE
Vuohelan gluteeniton rahkavoitaikina
4 dl laktoositonta kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl sitruunamehua
Koristeluun
1 dl laktoositonta kuohukermaa
Nonparelleja
- Sulata rahkavoitaikina ohjeen mukaan (huoneen lämmössä 2-3 tuntia).
- Paista pohjaa 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes pohja saa kauniin ruskean sävyn.
- Kiehauta kerma ja sokerit muutaman minuutin ajan pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Ota kerma-sokeriseos liedeltä pois ja sekoita sitruunamehu joukkoon.
- Kaada seos paistuneen pohjan päälle ja laita kakku varovasti jääkaappiin hyytymään yön yli. Kannattaa antaa hetken aikaa piirakan jäähtyä ennen jääkaappiin laittoa.
- Koristele sitruunakakku seuraavana päivänä nonparelleilla ja kermavaahdolla.
Tästä ei voi leipominen enään helpommaksi kyllä mennä! Ja tähän on helppo ottaa myös lapset mukaan, he voivat levittää taikinan vuokaan ja koristella värikkäillä nonparelleilla lopuksi kakun kauniiksi ❤️ Meillä Julia oli kovasti mukana kakun koristelussa ?
Toivotan sinulle aivan ihanaa pääsiäisen aikaa ??
-Mirva
Instagram @mirva_emilia
Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia