Hae
Mirva Emilia

Korona yrittää opettaa meille kärsivällisyyttä ja itsehillintää

Korona on opettanut meille kaikille paljon erilaisia asioita ja mä oon sitä mieltä, että korona yrittää opettaa meille kärsivällisyyttä ja itsehillintää. Viime viikolla olin lasten kanssa kotona kun oltiin flunssassa ja jouduttiin käymään korona testissa vaikka altistumisia ei ole ollut. Viikko opetti taas uudestaan sen kärsivällisyyden niin lasten kuin myös itseni kanssa kun viikkoon ei talosta menty minnekkään. Lapset oli kuitenkin sen verran kipeitä ettei myöskään ulkoilu omassa pihassa ollut mahdollista ja kyllähän ne seinät alkaa kaatumaan viikon jälkeen päälle kun sisällä vaan möllötetään. Viikko on kuitenkin onneksi lyhyt aika ja vaikka se tylsää aikaa olikin niin siitä selvittiin ja lupasinkin, että kun testitulokset tulevat niin viedään lapset jätskille 🙂 Lauantai aamuna kun tulokset tulivat ja negatiivisena tietysti niin suunnattiin heti ruoan jälkeen jälkkärijätksille. Olihan se viikon odotetuin reissu 🙂

ei pilata omalla itsekkyydellä sitä mitä meillä on

Tämä viikko laittoi mut taas miettimään tilannetta uudestaan ja vaikka meillä täällä Suomessa tilanne on suht rauhallinen vaikka tartuntoja on tullutkin niin en silti itse halua olla se kuka levittää tuolla vastuuttomasti tautia, tautia mikä voi olla jollekkin hengenvaarallinen. Haluaisinko olla vastuussa siitä, että joku mulle tai muulle tärkeä henkilö sairastuu mun vastuuttomuuden takia ja joutuu sen takia sairaalaan? En todellakaan. Siksi esimerkiksi ulkomaille lähtö on tällä hetkellä mun mielestä täysin järjen köyhyyttä.

Ulkomailla on kaunista, lämmmintä ja erilaista kuin meillä täällä Suomessa mutta nyt on kuitenkin oltava itsehillintää ja -kuria olla menemättä sinne ja olla kärsivällinen. Jos korona on ulkomailta tullut niin miksi sitä pitäisi sieltä lähteä hakemaan uudestaan. Ja vaikka sitä täällä meilläkin nyt on niin maailman tilanteeseen nähden meillä on VIELÄ hyvät oltavat täällä. Ja sen jatkuminen vaatii kärsivällisyyttä meiltä jokaiselta ja yhteispeliä. Omaan napaan tuijottaminen ei ole tällä hetkellä suotavaa vaan asiaa on hyvä katsoa vähän laajemmin.

College paita on ihanan Riikka Ikäheimon Riikka Courage mallistoa.

korona laittoi arvomaailman uusiksi

Mitä muuta korona opettaa kuin itsehillintää ja kärsivällisyyttä? Mulla se on avartanut entistä enemmän sitä, mitä kaikkea meillä täällä Suomessa on tarjolla. Suomalaiset yrittäjät on ollut todella sisukkaita ja menneet läpi tämän harmaan kiven ja jatkavat vielä pitkän aikaa taistelemista. Se on sitä suomalaista sisua! Ja tätä arvostan todella paljon. Yrittäjät on joutuneet varmasti keksimään kerta toisensa jälkeen uusia asioita millä saa toimeentulonsa ja yrityksensä takaisin nousuun. Tätä kautta tietysti arvostus on noussut tietysti myös kotimaisia tuotteita kohtaan sekä luonnontuotteita. Suomalainen työ on arvokasta, miksi siis me vietäisiin rahamme ulkomaille kun suomesta saa yhtä hyviä ellei parempiakin tuotteita. Mä itse pyrinkin pikkuhiljaa käyttämään ainoastaan esimerkiksi ihonhoidossa täysin luonnontuotteita ja muutenkin katson tarkemmin ostoksiani ja nimenomaan siltä kantilta, että voisin ostosta tehdessä kannustaa ja tukea myyjää sekä hänen kauppaa.

Vuosi 2020 on ollut opettava aika jokaiselle meistä eikä varmasti ole ollut sellainen vuosi mitä uutena vuotena suunniteltiin, mutta mieti kuitenkin mitä hyvää korona aika on sulle tehnyt? Mitä uusia oivalluksia tai arvoja se on sulle nostanut? Mulle se on ehdottamasti opettanut arvostamaan enemmän suomalaista työtä, luontoa sekä itsehillintää, olenhan kuitenkin aika heti mulle kaikki -tyyppiä 😀 <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

2 kommenttia

  1. Maaria kirjoitti:

    Korona on kyllä ehdottomasti opettanut kärsivällisyyttä ja sitä, että mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä. On mukava valita välillä extempore se ulkona syöminen, kun kaikki ovat väsyneitä ja jääkaappi tyhjä. Kotiin sulloutuminen on pidemmän päälle raskasta.

    Yrittäjien kohdalla korona, toinen aalto ja testausrumba kuulostavat kyllä haasteelliselta yhdistelmältä. https://www.yrityslainat.net/Yrittaja_korona_2020/ Ja ristiriitaista on, että vastuullisuus tuo hankaluutta ja tulonmenetyksiä, mutta toisaalta testausten väliin jättäminen on taas sekin huono vaihtoehto. Nyt on siis vastuksia ja se pitää vain hyväksyä. Onneksi käytännöt selkiytyvät ja hommat alkavat varmasti toimimaan paremmin, kun aikaa kuluu.

    • Mirva Emilia kirjoitti:

      Kyllä, vaikka kotona on ihana olla mutta kyllä sitä välillä kaipaa muiden ihmisten seuraan ja tuntea heidän läsnäolo. Yrittäjille tämä on haastavaa aikaa ja se kuinka toimia on haasteellista. Toivottavasti pian tämä aalto menisi ohi, jotta normaali arki ja elämä voisi jatkua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.