Hae
Mirva Emilia

Maailman paras gluteeniton pannari

Ihanaa, viikonloppu alkaa ja gluteeniton pannari on ihan paras herkku viikonloppuun. Silloin kun pystyin vielä syömään ”normaalisti” niin löysin kotikokin sivuilta maailman paras pannari -nimellä ohjeen mitä oonkin käyttänyt jo monia vuosia. Nyt kun mun ruokavalio on mennyt uusiksi ja ohjeita on täytynyt alkaa soveltamaan niin tämä on yksinkertaisimmista ohjeista minkä oon saanut muokattua gluteenittomaksi ja maidottomaksi.

Gluteeniton jauho on paljon kevyempää ja usein todella paljon hankalampaa leipoa. Esimerkiksi pizzapohjaa kun teen itse niin on aina pieni jännitys, että onnistuuko se vai ei. Joskus siitä tulee niin kovaa ettei sitä meinaa saada levitettyä pellille vaikka tekee täysin ohjeen mukaisesti. Siinä onkin tärkeää, että seuraa tarkasti sitä taikinan koostumusta kun jauhoja lisäilee eikä sokeasti pelkästään ohjetta 🙂

Maailman paras gluteeniton pannari

Tätä pannaria ei turhaan sanota maailman parhaaksi, koska sitä tää ihan oikeasti on! Tää ohje on tosiaan aikoinaan otettu kotikokin sivuilta, mitä oon nyt sitten ite muokannut. Tässä ohjeessa on parasta se, että kun oon lähteny sitä muokkaamaan niin en ole vaihtanut mittoja ollenkaan, ainoastaan raaka-aineita. Tää ohje on tosiaan gluteeniton JA maidoton. Mää ite tykkään jättää pannarin vielä ns. puoli raa’aksi. Kun se jäähtyy niin pannari on suussasulava!

Ohje:

4dl kaurajauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta (kaurajauho on mun mielestä maukkaampaa)

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

8 dl kauramaitoa (voit käyttää halutessasi myös laktoositonta maitoa)

2 kananmunaa

100g sulatettua margariinia

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. 

2. Sulata margariini

3. Lisää kauramaito, kananmunat ja sulatettu voi jauhoseokseen. 

4. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, 200-225 asteessa. 

5. Ripottele sokeria lämpimän pannarin päälle ennen leikkaamista.

6. NAUTI JÄTSKIN KANSSA! 

Mää lupaan, että tämä ohje vie kielen mennessään niin sulta kuin sun vierailtakin! Mää oon tehnyt tätä useasti lasten synttäreille tai muuten vaan vieraille, koska tämä on helppo, nopea ja ihan super hyvää. Meille on tulossa Julian kaveri leikkimään ja koska haluan olla pannari tuoksuinen äiti niin tottakai tein meille tätä herkkua ?

Tägätkää hei instassa (@mirva_emilia) mua kun teette tätä maailman parasta pannaria niin pääsen katsomaan ja jakamaan teidän leipomuksia 🙂 Ja näkemään tietty minkä kanssa sää syöt pannaria. Hillon, jätskin, sokerin, kermavaahdon vai jonkun muun kanssa?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *