Hae
Mirva Emilia

Terveen paperit vai ei – epäilykset reumaan

Aikaisemmin taisin täälläkin kertoo jo reumaepäilyistä mitä lääkäri mulle epäili. Mulla siis on alaselkä ja lonkat päivittäin kipeet. Yöt on pahimpia tai lenkin jälkeen. Asfaltti lenkillä en voi käydä juuri ollenkaan, tämäkin on yksi monista muista syistä miksi tykkään tehdä metsälenkkejä. Yöllä alaselkää polttaa ja särkee niin, että mun on jopa välillä vaikee liikkua. Selkä on niin jäykkä ja polttaa että ainoa vaihtoehto on mennä jollain konstin kippuraan jolloin selkä venyy ja kipu laukee. Silloin se on taas hetken hyvä että pystyn nukkumaan.

Tällä viikolla mulla olikin maanantaina magneettikuvat alaselästä ja lonkista. Oon kerran aikaisemmin käyny kuvissa ja tiesin mitä odottaa mutta se ahdistus kun tiesin että joudun pieneen tilaan missä ei saa liikkua. Pala nousee kurkkuun ja koneessa täyty keskittyä hengittämiseen ettei tuu paniikkia. Hoitajat oli taas kerran todella mukavia ja tällä kertaa pystyinkin menemään siihen putkeen jalat edellä. Toki olin kokonaan siellä putkessa mutta vähän kun päätä käänsi ylöspäin niin näin ulos. Se helpotti kovasti oloa ja luulen että ne hoitajatkin huomasi että nyt taitaa tuo naisparka olla sen verran stressissä että antaa mennä näin ?

Magneettikuvissa meni kaikenkaikkiaan tunnin verran ja siitä parin päivän päästä olikin lääkärille aika. Kerroin siellä oireet ja säryt ja lääkäri mietti että koska magneettikuvissa ei näkynyt mitään poikkeavaa että mistä säryt johtuisi. Se jäi siis vielä epäselväksi mutta jos oireet jatkuvat ja pahenevat niin katsotaan josko mun perus lääkitystä vaihdettaisiin. Tällä hetkellä mulla menee Asacol lääke suolistosairauteen mutta mahdollista on siirtyä lääkkeeseen missä on myös niveloireisiin auttavia aineita. Katsotaan pystytäänkö vanhassa vai kokeillaanko uutta ☺️

-Mirva

Yksi kommentti

  1. Tiia - Littlebigthings kirjoitti:

    Niin samaistun! Mulla tosin Crohniin menee azamun, jonka pitäs auttaa myös niveloireisiin. Silti on kesä ollut kyllä ihan helvettiä lonkkien ja selän kanssa, arrrgh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.