Hae
Mirva Emilia

Ihana kesä ja lämpö saapui! Mitä suolisto ja nivelet tykkää?

Kesä tuli, linnut laulaa makeasti ja tuomi kukkii meidän makuuhuuoneen ikkunan takana. Sen tuoksu on niin ihana! Joka aamu kun herään niin jään vaan tuijottamaan tätä kaunista puuta <3 Rakastan kesää ja lämpöä, lintujen laulua ja luonnon vehreyttä. Parasta on, kun on lähemmäs 30 astetta lämmintä mutta myönnettävä se on ettei suolisto ole siitä mun kanssani samaa mieltä. Suomen kesä on siitä hyvä, että ilma pysyy suht hyvänä eikä mene liian kuumaksi. Suolistosairaus aiheuttaa kesäisin sen, että tulee todella helposti huono olo eikä mikään ruoka maistu. Ja siinä onkin valmiit ainekset naposteluun ja sen tuomiin vatsakipuihin..

kesä ja lämpö on hyväksi nivelille mutta ei suolistolle

Lämpö on ollut hyväksi mun nivelkivuille ja viime kesäkin meni lähes ilman kipuja kokonaan. Tämän takia lääkärini kanssa sovittiinkin nivelkipuihin aloitettavaa ja kokeiltavaa uutta lääkettä vasta syksylle, koska se on voimakas lääke enkä halua sitä ns. turhaan syödä jos kesän ajan nivelet olisivat suht hyvät. Toki jos nivelkivut on voimakkaat ja jatkuvat niin lääke aloitetaan jo kesän aikana. Huomasin syksyn ja talvenkin aikana, että jos aamuisin on kovat nivelsäryt eikä sormet, ranteet ja nilkat meinää toimia niin lämmin suihku auttaa. Siellä ne vetreytyy ja kipukin alkaa usein hellittämään.

Mutta vaikka lämpö on hyväksi nivelille niin se on sitten taas huonoksi mun suolistolle ja ololle. Liian lämmin ilma tekee sen, että tulee huono olo eikä pysty syömään kunnolla mitään (mikä aiheuttaa osakseen huonon olon ja silloin onkin tärkeää muistaa juoda VETTÄ paljon) ja kun ei syö kunnolla niin tulee naposteltua jotain mikä vähänkin maistuisi ja sekös onkin vatsalle huonoksi. Napostelu ja huono ruokarytmi on suolistolle huono, eli tässäkin tullaan taas siihen balanssiin ja tasapainoon ruoan suhteen mikä pitäisi yrittää muistaa myös kesällä. Lisää mun ruokavaliosta (mitä kysellään PALJON) voit käydä lukemassa täältä.

Rakastan kesää ihan ylikaiken ja luultavasti olen vuodesta silloin aina onnellisimmillani ja siksi haluankin nauttia siitä parhaani mukaan. Parhaat napostelu vinkit  ja mitkä ainakin itselleni sopivat ovat tuoreet viileät mansikat, raikas hedelmäsalaatti ja tietty jätski, haha 😉 Jätskin syöntiä ollaankin jo aika hyvin aloitettu 😀 Ihanaa kun kesä tuli, nautitaan siitä! Muistetaan kuitenkin vielä ohjeistukset ja pidetään näin myös itsestämme ja toisistamme hyvää huolta <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.