Hae
Mirva Emilia

Kalakakku

Tämä kalakakku on mun ehdoton lemppari aina kun mummu järjestää ruokakekkerit. Tämä kakku sopii mainiosti niin joulupöytään, itsenäisyyspäivän tarjoiluihin kuin synttärijuhliinkin. Tämä ei nimittäin petä koskaan! Ja on todella helppo valmistaa vaikka ainesosia onkin paljon. Tästä ohjeesta tulee joko kolme pientä foliovuoallista tai yksi iso, syvä foliovuoallinen. Tein tämän kakun Niksun kalastuskurssin pikkujouluihin ja tein pieniin vuokiin. Kaksi pikkujouluihin ja yksi tietysti jäi meille kotiin 😉 Kalan ystäville suosittelen lämpimästi tekemään tämän kakun.

Kalakakku

Vuokaan:

200g kylmäsavulohta

Hyytelö:

6 kpl liivatelehtiä

1 sitruuna

1 pss (180g) katkarapuja

200g kylmäsavulohta

2dl kuohukermaa

100g smetanaa

200g (tilli) tuorejuustoa

1 ruukku ruohosipulia

Koristeluun:

1 lime

Tilliä

Ohje:

1. Ota jäiset katkaravut sulamaan lävikköön.

2. Vuoraa vuoat kelmulla ja sen jälkeen kylmäsavulohella.

3. Aloita hyytelön teko pilkkomalla kylmäsavulohi, katkaravut ja ruohosipuli pieniksi paloiksi.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi.

5. Vatkaa smetana ja tuorejuusto keskenään.

6. Lisää smetana-tuorejuusto sekoitukseen kermavaahto, pilkotut katkaravut, ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Sekoita tasaiseksi.

7. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

8. Purosta sitruunasta mehu ja lämmitä se. Kaada turvonneet ja pehmeät liivatelehdet mehuun ja sekoita tasaiseksi.

9. Kaada mehu tuorejuusto seokseen, sekoita tasaiseksi ja kaada foliovuokaan.

10. Kalakakku on parasta seuraavana päivänä kun on hyytelöitynyt ja maustunut jääkaapissa vuorokauden.

11. Tarjoilua voi koristaa limen palasilla sekä tillillä.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Yksi kommentti

  1. Jasmin kirjoitti:

    Ois kiva jos tekisit postauksen blogeista joita luet!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *