Hae
Mirva Emilia

Gluteenittomat joulutortut

Näin joulun alla joulutortut ja glögi maistuu ja nyt ekaa kertaa teinkin itse gluteenittomat joulutortut. Ja koska taikina ja teko onnistui niin hyvin niin tottakai haluan jakaa ohjeen teillekin ❤️ Valmistin taikinan edellisenä iltana, annoin sen levätä yön yli jääkaapissa ja leivoin seuraavana päivänä. Varmasti olisi pienempikin aika riittänyt jääkaapissa mutta halusin pelata varman päälle. Gluteeniton taikina on kuitenkin aina aika haastava käsiteltävä.

Tämä gluteeniton taikina on todella helppo ja nopea tehdä ja suht helppo käsitellä kun oli vetäytynyt ja kylmettynyt kunnolla jääkaapissa. Toki taikina oli hieman halkeilevaa mutta varovasti kun sitä käsitteli niin joulutortuista tuli (ainakin mun silmään) hyvännäköisiä ? Ja leipoessa kun käyttää jauhoja apuna niin taikina ei tartu kaulimeen.

GluteeNITTOMAT joulutortut

7dl gluteenitonta jauhoseosta

1tl leivinjauhetta

175g voita

1prk laktoositonta kermaviiliä

  1. Sekoita leivinjauhe gluteenittomaan jauhoseokseen ja heitä huoneenlämpöinen voi sekaan.
  2. Nypi jauhot voihin ja lisää kermaviili sekaan.
  3. Laita taikina kelmun sisään mielellään yöksi jääkaappiin mutta vähintaan kuitenkin kahdeksi tunniksi.
  4. Käytä leipoessa vähän gluteenittomia jauhoja, jotta taikina ei jää kaulimeen kiinni.
  5. Leivo joulutortuista tähtiä tai enkeleitä ❤️
  6. Voitele lopuksi tortut kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Tästä ohjeesta tuli aika suuri taikina ja laitoinkin pakkaseen puolet taikinasta odottamaan joulua. Puolikkaasta taikinasta tuli 10 kpl torttuja eli kokonaisesta taikinasta tulee noin 20 kpl.

Näin joulun alla helppo ja nopea muistaminen sukulaisen postilaatikkoon voisi olla herkulliset gluteenittomat kaurakeksit. Käy nappaamassa ohje täältä. 

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia 

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *