Hae
Mirva Emilia

Kipeän lapsen kanssa kotona – tarviiko potea huonoa omaatuntoa?

Kun lapsi sairastaa, ollaan tietysti lapsen kanssa kotona ja hoidetaan lapsi kuntoon mutta miksi siitä (ainakin mulle) tulee huono omatunto? Huono omatunto siitä, että olet kotona itse terveenä, työkykyinen siis mutta ”lorvailetkin” kotona ja tiedät että töissä on täysi hässäkkä päällä. Vaikka ei, se ei todellakaan ole lorvimista kun hoidat kipeää lasta. Sinä hoivaat, silität, halaat, haet juotavaa, teet ruokaa, syötät, peset oksennuksessa olevat vaatteet ja lakanat, haet lääkettä, nukutat, hoidat oman lapsesi terveeksi ja hyvinvoivaksi.

Onko normaalia tuntea tätä tunnetta, tätä huonoa omaatuntoa kun hoidat omaa lastasi? Rakastat ja hoidat. Teet kaikkesi että lapsella olisi hyvä olla vaikka tiedät että vointi on kurja ja väsynyt. Ei ainakaan pitäisi tuntea koska oma lapsesi on maailman tärkein asia ❤️ Ja työt varmasti odottaa ja työpaikalla pärjätään, onhan sijaisia ja pätevä henkilökunta ketkä hoitaa hommat. Mitä ajatuksia sulla tämä herättää? Onko mielestäsi tämä ajatus ihan sieltä ja syvältä vai onko sulla samanlaisia ajatuksia?

Kaiken tämän takana saattaa olla myös se, että yritämme tehdä liikaa kaikkea ja olla monessa paikassa yhtä aikaa vaikka hyvä on välillä pysähtyä ja keskittyä tärkeimpiin. Nimittäin omaan perheeseen. Vaikkei se välttämättä pysähtymiseltä tunnu kun pesee pyykkiä, tekee ruokaa ja yrittää parhaansa mukaan hoitaa ja hoivata lasta ? Mutta silloin kun lapsi tarvitsee äitiä tai isiä niin sillon pyritään mahdollisimman hyvin olemaan läsnä ja keskittyä heihin ❤️

Ihanaa alkanutta viikkoa ❤️

ja onnea meidän maailmanmestareille ??

Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.