Hae
Mirva Emilia

Suolistosairaus – mitä sille kuuluu nyt?

Suolistosairaus, siitä en ookkaan pitkään aikaan kirjoittanut. Ehkä en sen takia kun asiasta ei ole ollut kauheesti kerrottavaa, mutta kuitenkin on tosi paljon. Suolistosairaus sairautena on jokaiselle sitä sairastavalle ihan erilainen ja se on tullut todella vahvasti tässä vuoden aikana selväksi. Mun yhdelle ystävälle todettiin suolistosairaus ja se on ollut ihan todella vaikea ja ärhäkkä, se on pahentunut tosi nopeella tahdilla eikä oikeaa hoitokeinoa ja lääkettä ole meinannut löytyä. Kun taas minä saan pidettyä sairauteni kontrollissa pelkällä ruokavaliolla. Tästä sairaudesta ei siis todellakaan voi sanoa, että se on jokaisella samanlainen. Ja onhan se totta, että jokainen meistä on yksilö ja jokaisella meistä on erilainen keho, joten miten tämäkään sairaus voisi olla samanlainen kuin toisella.

Tosiaan niinkuin sanoin saan pidettyä sairauden kontrollissa ruokavaliolla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö oireita välttämättä olisi. Kivut ja oireet ei vaan ole niin isoja, että tarvitsisin niihin lääkkeitä. Mikään lääkevastainen en ole mutta en myöskään halua syödä turhaan lääkkeitä, ja sitä paitsi mulle tuli lääkkeistä ihan järkyttäviä vatsakipuja. Kun olin ottanut lääkkeet niin vatsaa alkoi kipristelemään niin paljon, että jouduin välillä olemaan kaksinkerroin. Se oli iso syy miksi lääkärin kanssa yhdessä päätettiin parisen vuotta sitten kokeilla olla ilman lääkkeitä ja se on toiminut ihan super hyvin 😊 Suolistosairaus on ollut jo pitkään ja on tälläkin hetkellä remissiossa eli lepotilassa. Vaikkei tulehdus ole päällä suolistossa niin silti oireita, kuten väsymystä, huonoa oloa ja närästystä on usein. Ja siksi mulle onkin tärkeää syödä mun keholle sopivalla tavalla. Sanotaanko, että närästys ja väsymys on oireita, mistä kärsin tällä hetkellä eniten.

Jotta säästyisin kokonaan tai ainakin pahimmalta närästykseltä tärkeintä mun ruokavaliossa on gluteenittomuus, laktoosittomuus sekä lempeys. Lempeydellä tarkoitan lempeitä ja hyvin sulavia ruokia, ei missään nimessä tulista eikä todellakaan pippuria! Syynäänkin kaupassa tuoteselosteet tarkasti ja katson ettei ruoka sisällä mitään pippuria. Pippuri on pahin ainesosa mitä voin vatsalleni syöttää. Joskus kyllä ruoassa saattaa lipsahtaa ja suuhun menee jotain mikä ei välttämättä vatsalle hyväksi olisi. Josku se voi laittaa vatsan kipeäksi tai sitten ei tule mitään. Riippuen ehkä vähän siitä, millainen olo muutenkin kehossa on. Tunnistan oman olotilan niin hyvin etten tieten tahtoen syötä mitään itselleni mikä pahentaisi oloa entisestään vaan kuuntelen, arvostan ja kunnioitan vatsaani ja kehoani. Tiedostan myös sen, että vaikka nyt olen ilman lääkkeitä niin sillä tavalla ei välttämättä ole puolen vuoden päästä ja siksi haluankin elää hetki kerrallaan ja pitää suht tiukasta ruokavaliosta kiinni, koska koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. En kuitenkaan elä epävarmuudessa vaan nautin, nautin ja nautin tästä tämän hetkisestä hyvästä olosta mitä keho mulle nyt antaa 😊

-Mirva

Verkkokauppa Kristallinkirkas

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *