Hae
Mirva Emilia

Oikea aikataulutus antaa enemmän aikaa perheelle ja tulosta yritykselle

Koen, että oikea aikataulutus näin yrittäjälle ja perheen äidille on kaiken A ja O. Töiden ei pitäisi olla mielessä 24/7 eikä niin, että työt veisi kaikkea aikaa vaan pystyisin antamaan myös 100% läsnäoloa perheelle viikonloppuisin ja iltaisin. Huomasin, miten aloin kotona lapsille vastaamaan, että ”odota ihan pieni hetki, äiti tekee vielä tän yhden jutun.” Tämä pieni yksi juttu saattoi kestää yli tunnin ja huomasin, että ilta meni ja onkin jo aika laittaa lapsia nukkumaan. Siinä kohtaa halusin alkaa tekemään muutoksia työn aikatauluun. Välillä se on tosi hankalaa, koska työt on kotona. Ymmärsin kuitenkin, että näin ei voi enään jatkua ja aloin tekemään uusia suunnitelmia ajan vapauttamiseksi.

Uusi aikataulutus rauhoittaa mieltä ja järkevöittää arkea

Uuteen aikatauluun tuli iso muutos mm. kirjoittamisen osalta. Uuden aikataulun myötä pyrin pitämään viikonloput täysin tyhjänä kirjoittamisesta ja teen viikon aikana viikonlopulle jo valmiiksi tekstejä. Kirjoittaminen vaatii rauhallista aikaa niin se on helpompaakin tehdä viikolla muiden ollessa kotoota pois. Tarot-töitä tottakai teen myös viikonloppuisin ja iltaisin normaalisti, koska se ei meidän arkea haittaa millään tavalla. Voidaan yhtälailla lähteä käymään mökillä ja kavereilla tai mummulassa kylässä, otan vain puhelimen ja kortit mukaan 🙂 Ja suurimmat syyt miksi yrittäjäksi lähdin olikin ehdottomasti suuri halua auttaa muita ja vapaus luoda omat ajat ja paikan työlle. Voinkin tehdä tarot-työtä ihan missä vain ja milloin vain, vaikka keskellä yötä 🙂

Aikataulutus ja töiden rytmitys on tasapainottanut myös mua itseeni kun ei tarvitse koko aikaa miettiä sitä, mitä seuraavaksi teen. Käyn joko sunnuntai iltana tai maanantai aamuna alkavan viikon läpi. Suunnittelen tulevat blogikirjoitukset, käyn läpi mun PR -toimisto Faten sähköpostit, suunnittelen ja lähetän tarjouksia ja lopuksi katson vielä lasten harrastukset ja kirjoitan ylös jos lapset tarvitsevat kouluun jotain erityistä mukaan. Kun kaikki on kalenterissa kirjoitettuna niin siitä on helppo tarkistaa edellisenä iltana mitä seuraava päivä tuo tullessaan.

Työt kasaantui ja paineet kasvoi

Tämä on vapauttanut iltoja kun olen saanut kaikki tarvittavat asiat tehtyä koulupäivän aikana. Ilman aikataulutusta saatoin venyttää ja vanuttaa joitain asioita ihan turhaan iltaan saakka ja sitten olin kiukkuinen kuin herhiläinen. Ahdisti niin paljon, kun oli tekemättömiä hommia. Kun laadin suunnitelmia olo helpottui huomattavasti. Yksittäisiä, pieniä asioita on vaan helppo siirtää ja siirtää sillä metodilla, että teen sen kohta. Ja se kohta on pian illalla klo 21. Ja siihen aikaan meen mieluummin nukkumaan kun avaan tietokoneen ? Tätä tapaa kun jatkoin niin työt vaan kasaantui ja kasaantui seuraavalle päivälle. Ja sekös alkoi ärsyttämään kun yhdelle päivälle tulikin kahden päivän työt sen takia kun minä itse vitkuttelin ja vatkuttelin. Tämmöinen ihminen kuka ei halua tuottaa pettymystä muille eikä etenkään itselleen niin se tuntui ihan kamalalta. Ja tämä pettymyksen tunne mikä itseäni kohtaan tuli ja sen mukana vielä ärsyyntyminen ei auttanut asioiden etenemistä yhtään.

Nyt pidänkin erityisen tärkeänä tehdä oikeanlaista aikataulua työhön, koska se tuo vapautta iltapäiviin, iltoihin ja viikonloppuihin. Yrittäjänä aina ”keksii” jotain työtä itselleen, mutta se on eri asia onko ne miten tärkeitä. Onkin ollut opettelemista keskittyä ainoastaan omiin töihin eikä alkaa vertailemaan itseään muihin. Näin homma pysyy paketissa eikä yritä turhaan tehdä sellaista, mikä ei edistä omaa työtä millään tavalla. Kun keskittyy tekemään omat työt mahdollisimman hyvin ja luo omia suunnitelmia, se tuo tulosta ja samalla vapautta ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *