Hae
Mirva Emilia

Niveloireet turhauttavat – kuulumisia arjesta

Niveloireet ja nivelkivut on ollut aika kovia ja turhauttavia tänä talvena ja halusinkin pitkästä aikaa kirjoittaa kuulumisia meidän arjesta ja näistä niveloireista. Tuntuu, että kun saan purettua tätä turhautumista tänne niin saan siitä niin ite apua kuin myös olla vertaistukena muille niveloireisille ❤️

Mullehan ei ole todettu reumaa tms. vaan niveloireet ja -kivut on liitetty tähän mun suolistosairauteen. Toisen jalan lonkkakivut on välillä niin kovat etten pysty kunnolla käveleen ja aamuisin käsi/kädet on toimintakyvyttömät. Nämä alkaa jo turhauttaa aika paljon ja välillä tuntuu, että haluisin vaan kömpiä peiton alle ja pysyä siellä. Onneksi kuitenkin saan tehdä kotona töitä, eli pystyn hoitamaan itseäni töiden lomassa erilailla kuin olisin päivätyössä muualla. Veden runsas juominen ja varsinkin päiväkävelyt ja pihan kolaaminen on ollut jalalle tosi hyvä ja ylipäätään liikunta ja lihasten ylläpito auttaa vähän särkyihin. Ja KYLMÄGEELI lonkalle, sitä on kulunut ja paljon ?

Niveloireet itkettää ja turhauttaa

Mulla tosiaan alkaa käsissä nivelkivut aina öisin. Näin kylmällä ilmalla ne on ollut ihan kamalai öisin kun nivelet on niin kipeet ja jähmeet, että jos sormia liikuttaa niin se sattuu ihan hirveesti. Peittoo täytyy laittaa päälle varovasti liikuttamatta rystysen niveliä ja jos ne vahingossa liikkuu niin se kipu on ihan hirveä.

Nämä oireet ja kivut on kestänyt jo aika kauan ja suoraan sanoen nää alkaa turhauttaa tosi paljon. Vatsa on toiminut hyvin ja on ollut kunnossa, mutta sitten kun vatsa ei ole kipeä niin nivelet on. Lonkan kipu säteilee pitkin jalkaa nilkkaan asti ja sormien ja rystysten kipu ranteeseen.

Kun mietin viime kesää, mulla ei ollut näin paljon kipuja mitä nyt tänä talvena on ollut. Kesällä ne oli satunnaisia kun taas nyt tämä on jatkuvaa. Yöllä kädet ja päivät lonkka ? Uskon, että tämä kylmyys tekee osansa kipuihin ja odotankin kesää tosi paljon, josko kivut kin lieventyisi lämmön mukana ❤️

Onneksi oon kuitenkin perus positiivinen ihminen ja pyrin etsimään asioista aina sen valoisan ja hyvän puolen, joten en anna tämän vaikuttaa työhön ja arkeen vaan haluan tehdä asiat niinkuin tähänkin asti. Turhauttaa kivut tai ei ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *