Hae
Mirva Emilia

Koska vaihtaa mullat ja istuttaa kasvit – kuun vaiheet kertovat

Kuun energiat voivat vaikuttaa meihin välillä todella voimakkaasti ja tunteemme voivat heitellä suuntaan ja toiseen. Joskus taas kuun energiat eivät vaikuta mitenkään ja kuun vaihe voi mennä ohikin. Kuun avulla kuitenkin tiedämme milloin on esimerkiksi oiva aika vaihtaa kukille mullat, puhdistaa omia energiakiviä tai saada meditaatioon vahvempia energioita. Kuun eri vaiheita on neljä jota kierrämme. Kuu menee eri aurinkomerkeissä, jotka tekevät kuun vaikutuksesta omanlaisensa ja sen vaihe kestää noin 29,5 päivää, jonka aikana kuu kasvaa uudestakuusta puolikuuhun ja puolikuusta täyteen kuuhun. Tämän jälkeen kuu alkaa vähentyä täydestäkuusta puolikuuhun ja puolesta kuusta uuteen kuuhun. Ja tähän menee tuo noin kuukausi. Ajankohdat löytyvät useimmista kalentereista, joten päiviä kannattaa seurata sieltä. Päivät voivat heitellä eri vuosina muutamilla eikä ole aina saman päivämäärän kohdalla. Muistutan kuitenkin ennen kuin menemme kuun eri vaiheisiin, että vaiheet tuntuvat jokaiselle meistä eritavalla. Koko ajan ei tarvitse miettiä onko nyt kuun asento oikea miettiä tätä tai tätä asiaa. Kuuntele omaa intuitiotasi, kuun energiat vahvistavat päätöksiäsi varmasti viimeistään myöhemmällä ajalla.

uusikuu

Uudenkuun aikana kuu näyttäytyy maahan täysin pimeänä, sillä kuun maan puoleinen pinta on kokonaan vailla auringon valaisua. Myös auringonpimennykset tapahtuvat aina uudenkuun aikaan.

Uudenkuun energiat on täynnä uusia alkuja ja mieli voikin haluta tehdä uusia juttuja, kokea uutta ja energia on todella reipasta, aikaansaavaa. Joskus voi tulla tunne, että haluaa hullutella ja mennä täysin oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Ja silloin kun tämä tunne tulee niin anna palaa! Vain sillä tavalla saat uusia asioita muistelmiisi. Uudenkuun uudet ajatukset voivat viedä kohti isoja suunnitelmia, joten uudenkuun energiaa kannattaa hyödyntää inspiraation aikana.

täysikuu

Täydenkuun aikana kuu on kokonaan valaistu ja kuun pimeä puoli on toisella puolella kuuta. Täydenkuun aikaa sanotaan hyvin maagiseksi, energisoivaksi ja puhdistavaksi. Täydenkuun aikana voi tehdä omia rituaaleja, jotka voimaannuttavat ja vahvistavat sisäistä rauhaa, puhdistaa ikkunalaudalla energiakiviä sekä silloin on hyvä tehdä meditaation kautta ihania mielikuvamatkoja ja vahvistaa omia unelmia ja tavoitteita. Toisinaan täysikuu voi aiheuttaa voimattomuutta, väsymystä ja voi tuntua siltä, ettei saa mitään aikaiseksi (mulla on usein tämä tunne). Täydenkuun aikana voikin hyvin laittaa itsensä kauniin meditaation ja rauhoittumisen tilaan, jolloin aikaansaamattomuus ei tunnu niin kovin isolta asialta. Täydenkuun aikana valmistaudutaan johonkin uuteen aikakauteen ja kerätään siihen voimia. Juuri siksi voimattomuus voi tuntua välillä todella paljon, koska henkinen kehitys ja valppaus on kehittymässä johonkin suurempaan. Täydenkuun aikaa kannattaakin hyödyntää siinä mielessä, että tutkailee itseään hieman tarkemmin ja omia ajatuksia. Tällöin myös huonekasvit rauhoittuvat omaan tilaansa eikä niille tarvitse tehdä mitään.

puolikuu

Puolikuun aikana näemme kuusta vain puolet, jolloin kysessä on kasvava kuu (ensimmäinen neljännes) tai vähenevä kuu (viimeinen neljännes). Kasvavan kuun aikana (yläkuu, nouseva kuu = ennen täydenkuun aikaa) kaikki kasvaa ja kehittyy, jolloin on hyvä aika kylvää ja istuttaa sellaista satoa mitkä tekevät satoa ylöspäin sekä vaihtaa tarvittaessa mullat. Näihin parasta aikaa on tietysti kevään kasvava kuu. Kasvava kuu on hyvää aikaa miettiä sitä kuka olet ja mitä elämältäsi tahdot. Viekö tämän hetkinen elämäntyylisi sinua oikeaan suuntaan vai tarvitseeko siihen tehdä muutoksia.

Vähenevä kuu on (alakuu, laskeva kuu = täydenkuun jälkeinen aika) taas on oikea hetki kylvää ja istuttaa sato, joka kasvaa maan alle. Vähenevä kuu on puhdistavaa ja palauttavaa aikaa, joiden ansiosta itsessämme voi tapahtua uudistusta. Kasvavan kuun aikana pohditaan mitä elämämme tarvitsee ja vähenevän kuun aikana alkaa tapahtumaan uudistusta ja puhdistusta vanhoista energioista.

kuun sirppi

Tänä aikana suurin osa kuusta on pimennosta, ainoastaan pieni osa on auringon valaisemana. Sirpin aikana mielikuvitus jyllää ja voi tuntua, että pää menee välillä liiankin pilvissä. Tänä aikana maadoittuminen on tärkeää, jotta mieli pysyy tasapainoisena. Sirppi on manifestoinnin kulta-aikaa, sillä silloin tuntuu, että kaikki rajat on luotu rikottavaksi ja kaikki on mahdollista.

Ihania hetkiä kuun eri vaiheiden kanssa <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

TikTok Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *