Hae
Mirva Emilia

Kuolema loi ahdistusta ja pelkoa

Paniikkikohtaus sai aikaan alkuviikosta ahdistusta ja pelkoa siitä, mitä tuleva tuo. Kohtaus tuli taas täysin tyhjästä ilman mitään syytä. Pientä enteilyä panikin oireista oli kuitenkin jo sunnuntai-iltana. Sain sen illalla helposti laantumaan kun menin nukkumaan ja ajatukset jäi unien alle. Aamulla kun heräsin huomasin heti, että päivästä tulee huono. Aamusta lähtien kädet hikoili, tärisytti, olin todella levoton ja jostain syystä peloissani. Oireita pahensi se etten tiennyt mikä mua pelotti, miksi kohtaus on tulossa. Eniten tässä ärsyttää se, että kun vatsa voi hyvin ja sen tuoman huonok olon olen saanut tasapainoon niin sitten tulee muita oireita eikä mulla ole tietookaan mistä paniikkikohtaukset saa alkunsa. Mitä pelkoja tai ahdistusta voi olla mitkä yrittää tulla nyt ulos, että laittaa paniikkikohtauksen aikaan?

ahdistusta, hikoilua ja pelkoa

Paniikkikohtauksen aikana suurin pelko on kuoleman pelko. Ajatukset lähtevät juoksemaan ajatuksissa, että mää kuolen nyt tähän ja siitä ahdistus vaan lisääntyy. Alkaa ahdistamaan henkeä ja kroppa käy ihan ylikierroksilla, taahaan ympäriinsä ja olo on todella levoton. Yleensä paniikkikohtaus on kestänyt muutamia minuutteja ja mennyt ohi meditoimisella, mutta maanantaina se kesti lähes puoli tuntia. Kohtaus yltyi paniikki-itkuun, jolloin soitin miehelle töihin. Kädet ja pää oli puutuneita ja koko kroppa tärisi pelosta. Kun kohtauksia on tullut olen saanut ne hyvin haltuun meditoimisella ja hyväksymisellä sen hetkisen tunteen ja ajatuksen. Sen avulla kohtaus on pikkuhiljaa lähtenyt. Tällä kertaa tämä ei kuitenkaan auttanut vaan se, että sain itkettyä ja puhuttua jollekin pelot pois ja kuunnella järki puhetta. Eihän paniikkikohtaukseen kukaan kuole vaikka se tunne ja pelko siitä olisikin.

Kun vihdoin kohtaus lieveni ja lähti niin olin koko loppupäivän todella väsynyt ja nukahdinkin päivällä sohvalle. Pää tuntui raskaalta ja ajatukset oli vain selviämisessä vaikka kohtaus ei enään päällä ollutkaan. Kävin muutama viikko sitten näistä oireista lääkärissä. Käytiin asiaa läpi ja lääkäri ohjeisti käymään ensin verikokeissa missä pois suljetaan kilpirauhasen sairaudet. Onnekseni labrakokeet olikin erittäin hyvät eikä kilppareista löytynyt mitään. Kyseessä on siis puhtaasti paniikkikohtaus mikä yltyy omien ajatuksien voimasta. Ja näin kun ajatukset on kirkkaat niin huomaan, kuinka oikeasti oman mielen voimalla voidaan saada aikaan todella suuria asioita omassa kehossa. Näin normaali olossa haluankin muistuttaa itseäni jo valmiiksi, ettei ole mitään hätää ja jos kohtaus tulee niin yritän päästä mahdollisimman nopeasti tähän tasapainon tilaan mikä nyt on.

annAn aikaa meditoimiselle

Aloitin tämän aamun meditoimisilla missä loin itselleni täyden rauhan ja luottamuksen omaan itseeni. Huomasin heti sen jälkeen, että päivästä tulee paljon parempi mitä alkuviikko on ollut. Ja asiasta julkisesti kirjoittaminen auttaa myöskin tavattoman paljon. Olen hyvin avoin omissa asioissani ystäville ja lähipiirille ja tästä omasta avoimuudesta olenkin nyt erityisen kiitollinen kun uskallan ottaa asian esiin ja luoda toivon mukaan apua myös muille paniikkikohtauksista kärsiville. Aikoinaan kun sairastuin suolistosairauteen niin siihenkin suuri apu oli siitä kertominen avoimesti ja huomata etten ole sen asian kanssa yksin. Nyt kun vatsa on voinut hyvin ja sen lääkitystä on pienennetty puolella niin en ole siitä paljoa kirjoitellut. Nämä paniikkikohtaukset on ollut tässä nyt päällimäisenä mielessä ja koen, että siitä kirjoittaminen auttaa näkemään asian valoisat puolet  ja huomaamaan ihan oikeasti, että kaikki on hyvin.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *