Hae
Mirva Emilia

Ulkopuoliset odotukset vai omana itsenämme eläminen?

Elämme me sitten kuinka tahansa niin odotukset muilta ja itseltämme vaikuttaa liikaakin arkeemme ja elämäämme. Ollaan sitten parisuhteessa, missä ei ole lapsia niin aina joku on kysymässä, että no koskas on lasten vuoro. Tai elää parisuhteessa niin kysellään koskas kirkon kellot soi. On pareja ja on yksilöitä, jotka eivät välttämättä halua lapsia tai on pareja ketkä ei pysty saamaan lapsia. Silti näistä pareista näkyy onnellisuus, koska he elävät rohkeasti omaa elämää eikä ulkopuolisten odotuksien mukaisesti. Ulkopuoliset odotukset voi alkaa stressaamaankin niin, että alkaa elää omaa elämää muiden odotuksien mukaisesti. Silloin unohtuu se todellinen minä ja omat ajatukset,  haaveet ja unelmat.

odotukset palkitaan, kunhan ne ovat omia

Odotukset on niitä asioita mitä itselleen asettaa, tavotteita. Tai ainakin niiden pitäisi olla omia odotuksia. Kenenkään toisen puolesta ei pidä alkaa asettamaan omaan elämään tavotteita ja tehdä asioita mitä toiset odottaa sinun tekevän, koska niin  ”pitäisi” tehdä. Tän kirjoituksen ajatus lähti siitä, kun kysyin Tuomakselta, että koska mennään naimisiin. Siitä on ollut puhetta, ollaanhan me oltu jo 11 vuotta yhdessä ja siitä neljä vuotta kihloissa. Tuomas kuitenkin vastasi, että mitä se muuttaisi ja miksi naimisiin pitäisi mennä kun näin on hyvä olla. Aloin itsekkin miettimään sitä, että miksi? Haluanko edes minä itse naimisiin ollenkaan vai onko tässä takana juuri nämä odotukset mitä ulkopuolelta tulee. Kun on lapsia, pitkä parisuhde takana ja kihlat niin silloin täytyy mennä naimisiin.

Myönnän sen että, olishan se kiva olla päivä prinsessana mutta se ei muuta meidän arkea mitenkään. Ei hyvään eikä huonoon suuntaan. Ja kun ajattelen naimisiin menoa niin mulle ei tule oloa, että haluaisin ihan oikeasti naimisiin. Oon nähnyt niin monet riitaisat avioerot, että mä ne halua sellaista kokea. Inhoan riitelyä ja yleensä eroissa ja varsinkin avioeroissa kun kaikki on puoliksi niin yleisin riidan aihe on raha. Ja se on asia mistä en halua IKINÄ riidellä. Ehkä me ei olla naimisiinmeno tyyppejä, ainakaan hetkeen mikä tuntuu musta tosi hyvältä. Ei pidä elää ulkopuolelta olevien odotuksien mukaisesti vaan ollaan rohkeita ja mennään niitä omia ja yhteisiä polkuja <3

mitä odotat itseltäsi?

On hyvä olla olemassa tavotteita ja odotuksia oman elämän suhteen, kunhan ne ovat realistisia. Ei kannata alkaa tavoitteleen liian isoja paloja kerralla vaan mä on ainakin huomannut sen, että hiljaa hyvä tulee. Kun ei kiirehdi vaan pohtii ja miettii asiat tarkasti niin silloin syntyymyös tuloksia. Ne asiat mitä odotat itseltäsi on sinun tavotteita ja niiden eteen tulee aina tehtyä työtä. Mitä siis sinä odotat itsesltäsi? Millaista elämää sinä haluat elää? Älä anna ulkopuolisten odotuksien rajoittaa ja vaikuttaa sun elämään vaan elä niinkuin susta hyvältä tuntuu.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.