Hae
Mirva Emilia

Parhaat gluteenittomat tuotteet arkeen

Mulla on ollut käytössä gluteenittomat tuotteet nyt nelisen vuotta. Alkuun se tuntui tosi hankalalta ja vaikealta. Ja varmasti tähän alku kankeuteen vaikutti siihen aikaan se valtava elämänmuutos minkä suolistosairauden puhkeminen aiheutti. Suolistosairauden takia olenkin joutunut kiinnittämään ruokavalioon tarkemmin huomiota ja yksi tärkeimmistä on gluteenittomuus. Keliakiaa mulla ei siis ole ja vatsa kestää välillä pieniä määriä vehnää, mutta tarkkana saa tietty olla.

Hyvien gluteenittomien tuotteiden kokeileminen ja etsiminen on ollut välillä tosi ärsyttävää. Tuntui, että kaikki oli kuivia ja mauttomia kökköjä, mutta tähän on tullut kyllä suurta kehitystä. Jotkut gluteenittomat tuotteet in jopa parempia kuin ”tavalliset” tuotteet. Yksi parhaimmista brändeistä on Pirkka. Pirkka tekee tosi hyviä gluteenittomia tuotteita ja niiden gluteenittomat kaurasydämet pakkasessa on parhaita leipiä mitä oon syönyt. Vaikka tosi harvoin leipää syönkin niin tätä tekee välillä oikeesti mieli. Pirkalla on myös hyviä leivoksia, mustikka-valkosuklaa leivos ja prinsessaleivos on ihan älyttömän hyviä! Just tänään sainkin herkutella prinsessaleivoksella iskän synttärijuhlissa ?

Meillä syödään paljon pastaruokia ja nykyään en osta enään erikseen muulle perheelle vehnäpastaa vaan kaikki syödään samaa. Rainbown gluteeniton spaghetti on sellainen tuote, mitä meillä on aina kaapissa. Tässä on vähän pidempi keittämisaika mutta maussa en huomaa mitään eroa eikä meidän tarkkasuiset lapsetkaan huomaa eroa. Rainbowlla on myös tosi hyvää kauranäkkäriä, mikä on gluteenitonta. Jos oot maistanut joskus Semperin gluteenittomia näkkäreitä niin nää on vähän saman tyylisiä ?

Gluteenittomat tuotteet leivontaan

Mää tykkään välillä leipoo meille ja viikko sitten kun meillä on lasten synttärijuhlat niin leivoin kaikki gluteenittomaksi. Paras gluteeniton jauho mitä oon jo pitkään käyttänyt on ehdottomasti myllärin gluteeniton kaurajauho. Tää käy kaikkeen! Laitan sitä pannariin, pizzapohjaan ja kakkupohjaan. Sen rakenne ei ole niin silkkistä kuin suurin osa gluteenittomista jauhoseoksista ja tuntuu siksi, että taikinasta tulee helpommin käsiteltävä. Rainbown gluteeniton jauhoseos on myös hyvä jauhoseos jos ei kauraa halua käyttää. Pullia jos haluan pyöräyttää niin en edes ala yrittää vääntää pullataikinaa vaan käyn kaupan pakastealtaalla ja nappaan Pirkan gluteenittoman pullataikinan. Siitä tulee tosi hyvät pullat ?

Rainbowsta ja pirkasta onkin tullut mulle brändejä mitä ruoanlaitossa käytän ja mitkä on tuntunut parhaimmilta. Näitä onkin oltava aina kaapissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *