Hae
Mirva Emilia

Kuulumisia viikonlopun vatsaoireista ja säryistä – mitä seuraavaksi?

Viikonlopun vatsaoireet alkaa vihdoin hellittämään. Kuitenkin haluan toivottaa kaikille ihanille naisille IHANAA naistenpäivää <3 Kerroin perjantaina miten suolistosairauden tuomat kivut kaatoi mut pitkästä aikaa ihan kunnolla sängyn pohjalle. Pitkään pitkään aikaan ei ole ollut niin huonoa oloa mitä perjantaina oli, pääset lukemaan perjantain Ei niin hyviä -fiiliksiä tästä 🙂 Viikonloppu alkoi tosi huonosti mutta onneksi oireet helpottui päivä päivältä ja viikonloppu meni vähän paremmin oireiden kanssa kuin ensimmäinen päivä, kunhan maltoin levätä. Vaikkei siltikään olo todellakaan ollut parhaimasta päästä. Perjantaina en pystynyt syömään juuri mitään ja kun yritin jotain saada alas pelkäsin sen aiheuttavan kovia vatsakipuja.

Viikonlopun aikana söin hyvin lempeää ruokaa kuten smoothiee ja maustamatonta kaurajogurttia, mutta silti vatsakipuilu alkoi. Ei niin voimaakkaana mitä alkuun oli mutta jouduin hieman jännityksellä aina syödä, koska pelkäsin näitä kovia kipuja. Viikonloppu meni siis todella pienellä ruoalla ja pyrin lepäämän paljon. Huono olo yltyi aina iltaa kohden ja meninkin hyvisä ajoin nukkumaan.  Harmittaa kyllä kovasti kun tämä viikonloppu meni näin, koska ulkona aurinko paistoi ja oli aivan ihania ilmoja. En jaksanut ulkoilla ollenkaan mutta ikkunasta ihailin kaunista auringon paistetta. Ja eiköhän kauniita ilmoja vielä tänä keväänä nähdä ja vielä ilman vatsakipuja 🙂 Lapset kyllä pääsi nauttimaan ulkoilmasta äitinkin puolesta.

LEPO ON PARAS APU KIPUIHIN

Perjantaina tosiaan aamu alkoi tosi huonolla ololla ja jouduinkin jäämään kotiin lepäämään. En ole joutunut olemaan omien vatsakipujen takia töistä pois todella pitkään aikaan ja kieltämättä se tuntui tosi kurjalta jäädä kotiin. Viime kerta taisi olla reilu kolme vuotta sitten kun sairaus todettiin. Kotiin jääminen oli kurjaa mutta tiedän, että ainoa asia mikä kipuihin auttaa on lepo ja nukkuminen. Perjantain ja lauantain siis lepäilin ja yritin olla välittämättä vaikka lapset jätti ulkovaatteet keskelle eteisen lattiaa ja pyykit odotti viikkaammista. Tämmöiselle, kuka haluaa pitää kodin siistinä ja tavarat järjestyksessä toi on todella hankalaa! Mutta onneksi oma kroppa osaa kertoa koska on aika levätä ja vähän höllätä ja sen mukaan meninkin.

Lauantaille olin varannut itselleni parturiin ajan kolme viikkoa sitten ja se oli tavoitteeni, että sinne pääsen ja päätin, että menen sinne vaikka pää kainalossa! Ja se teki kyllä todella hyvää päästä sinne. Oli ihana rentoutua, antaa itselle aikaa ja ennenkaikkea saada hemmottelua kaiken harmituksen keskellä <3

KIPUJA KIPUJEN PERÄÄN

Päivät meni siis lepäillessä ja yrittäessä saada jotain suusta alas ja mitä öihin tulee niin ne ei mennyt kovin hyvin vaikka väsyttikin kovasti ja ajattelin että nukun pitkät hyvät yöunet. Päänsärky ja nivelkivut aiheutti kovia särkyjä. Muutenkin joka yö mun alaselkää särkee ja se on puuduksissa ja tänä viikonloppuna ne tuntui jotenkin kovemmilta kuin normaalisti. Nyt on alkanut myös sormien, ranteiden ja nilkkojen niveliä on särkemään lähes joka yö ja myös päivisin. Tämän viikonlopun yöt ja päivät onkin ollu aika kovia särkyjen kanssa ja ne on osaltaan tehny musta levottoman ja äkäisen. Kyllähän näitä vaivoja tuntuu näköjään löytyvän 😀

Kun särkyjä on paljon ja vähän joka puolella niin ne vaikuttaa omaan mieleen tosi paljon. Valehtelisin aika rankalla kädellä jos väittäisin toista. Vaikka näitä vaivoja ja särkyjä on, niin en halua sen vaikuttava liikaa mun elämään. Kyllähän se kieltämättä ketuttaa välillä ja paljon ketuttaakin kun yöt menee siihen, että heräilen monta kertaa ja joka kerta alaselkää ja niveliä särkee. Helppoahan se olisi jäädä paikoilleen surkutteleen ja velloon harmitukseen mutta siihen en halua lähteä, Ja auttaisko se edes mitään? Ei todellakaan, pahentaisi vaan tilannetta.

Viikonlopun aikana itkin tosi paljon kipujen takia mutta luotan kuitenkin hyviin IBD hoitajiin ja lääkäreihin mitä täällä on ja annan heidän tutkia ja ehdottaa mitä seuraavaksi voidaan tehdä 🙂 Eniten pelkään sitä, että vahva kortisonikuuri alkaa moneksi viikoksi ja lääkkeeksi vaihdetaan biologiset lääkkeet. Mutta toisaalta, jos saisin elää kivutonta elämää ja nukkua yöni paremmin niin kuulostaahan tuo sitten paremmalta. Olen tosi lääkevastainen enkä haluaisi tuhota elimistöäni lääkkeillä mutta nämä on annetu ja näillä mennään mitä annetaan! Katsotaan mitä mieltä lääkäri tästä on.

Ihanaa sunnuntai iltaa ja alkavaa uutta viikkoa! <3

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.