Hae
Mirva Emilia

Rakastan sinua, koska tarvitsen sinua?

Rakastan sinua koska tarvitsen sinua vai tarvitsen sinua koska rakastan sinua? Luin Viisas elämän rakasta itseäsi -kirjaa ja nämä lauseet laitto mua miettimään tosi paljon rakkaus- ja ihmissuhteita. Suhteisiin voi jäädä äkkiä ”roikkumaan” ja jämähtää paikoilleen vaikka rakkaus olisi jo kadonnut tai muuttunut. Pitkissä suhteissa on vaara, että rakkaus muuttuu kaverilliseksi ja siksi parisuhteesta täytyy pitää huolta. Ei riitä, että päivästä toiseen hoidetaan päivä alta pois ja pyöritetään arkea ilman huomioimista tai läheisyyttä. Parisuhteessa tarvitaan rakkautta, huomioo ja läsnäoloa.

rakastan sinua koska tarvitsen sinua

Jos tuntuu siltä, että rakastaa toista siksi, että tarvitsee häntä niin silloin on toisesta riippuvainen. On siinä kyseessä sitte talous tai yhteiset lapset mitkä pidättävät suhteessa ilman oikeaa rakkauden tunnetta niin asiasta on hyvä keskustella. Miten rakkauden voi muuttaa takaisin rakkaudeksi ilman riippuvuutta tai hyötyä toisesta. Mitkä asiat on muuttanut tunteet päinvastaiseksi mitä ne on joskus ollut?

Omia tunteita ja omia tarpeita suhteissa täytyy välillä tarkastella. Mitä suhteelta haluaa ja onko suhde sellainen missä on onnellinen. Suhde ei etene itsekseen vaan molempien osapuolten täytyy pitää siitä huolta, kannatella sitä ja tehdä työtä sen eteen. Parisuhteet tai ystävyyssuhteet eivät saisi olla itsestään selviä. Mä olen elänyt nyt 11 vuotta parisuhteessa ja ollaan käyty vaikka ja mitä läpi, en silti koskaan ole ollut sitä mieltä, että rakastaisin toista siksi, että tarvitsen toista. En ole koskaan ollut enkä halua olla koskaan kenestäkään riippuvainen vaan haluan elämässäni saada ja antaa täyttä rakkautta ilman ehtoja ja riippuvuutta. Siksi voinkin vaihtaa lauseessa sanojen paikkoja toisin päin ja sanoa, että tarvitsen sinua koska rakastan sinua <3 Voitko sinäkin sanoa näin?

anna rakkautta ehdoitta itsellesi ja muille

Rakkaussuhteissa ei pidä unohtaa rakkautta itseään kohtaan. Jotta voi olla valmis vastaanottamaan ja antamaan rakkautta muille täytyy ensin rakastaa itseään. Jos suhteeseen ryhtyy huonoin perustein se tuskin tulee kestämään pitkään. Jos et rakasta itseäsi et ole valmis ottamaan ehdotonta rakkautta vastaan. Se oikea rakkaus tulee sitten vastaan kun tunnet olevasi siihen valmis ja uskallat lähteä sen matkaan. Musta on ollut aivan ihana kasvaa toisen rinnalla nuoresta naisenalusta naiseksi ja äidiksi. Vaikka monet sudenkuopat ollaan koettu niin ne on vaan opettanut meitä ihmisinä yksilöinä ja yhdessä.

PItkässä parisuhteessa ei sovi unohtaa itseään ja vaikka monia asioita tehdään ”me” termissä niin silti meissä on kaksi ihmistä, kaksi yksilöä joilla on omat unelmat, tavoitteet, harrastukset ja työt. On tärkeää että toista kannustaa ja on ylpeä toisen saavutuksista ja tukee häntä elämässä. Vaikka me ollaan oltu kauan yhdessä ja toivottavasti vietetään yhdessä vielä monen monta vuosikymmentä yhdessä niin en ole silti mikään parisuhde ekspertti vaan nämä on mun omia kokemuksia mitä suhde on antanut ja mun mielestä hyviä ohjeita myös muille kuinka suhdetta ylläpidetään kaiken sen läheisyyden ja läsnäolon lisäksi.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.