Hae
Mirva Emilia

Kuuntele, mitä oma keho tarvitsee

Tulee aikoja, kun tarvitsee kuunnella tarkemmin mitä oma keho tarvitsee ja antaa sille aikaa. Oon kertonut täällä, kuinka mua on närästynyt tosi paljon kuinka mua on närästynyt tosi paljon ja oireet on todella kovia. Kun sairastaa suolistosairautta niin vatsakipujen mukana tulee paljon muutakin. On väsymystä, nivelien särkyä ja kovaa närästystä. Nämä on toki aina yksilöllisiä mutta nämä oireet on mulla kaikista voimakkaimmat vatsakipujen lisäksi. Just eilen kävelin taas kun pingviini kun molempia lonkkia särki kävellessä ?‍♀️ Siksi onkin tärkeää kuunnella, mitä oma keho tarvitsee. Milloin se tarvitsee lepoa ja milloin se tarvitsee liikuntaa. Tasapaino eli balanssin löytäminen omalle keholle on kaiken A ja O.

Mitä oma keho tarvitsee juuri nyt?

Kuunteletko sä omaa kehoasi ja mitä kehosi tarvitsee? On helppo lähteä suorittamaan asioita kuuntelematta omaa kehoa mutta se ei pitkälle kanna. Jos omaa kehoa laiminlyö niin se voi johtaa jopa uupumukseen. Siksi on tärkeää kuunnella niin omaa kehoa kuin myös omaa mieltä.

Itse en tiedä, osaisinko kuunnella vieläkään omaa kehoani jos en olisi sairastunut suolistosairauteen. Painaisinko vaan menemään ilman pysähtymisiä. Sairaus opettikin mut pysähtymään ja se on yksi asia miksi olen kiitollinen, siitä että jokin asia mut pysäytti. Vaikka toki toivoisin, että olisin tajunnut sen ilman kroonista sairautta mistä ei ikinä voi parantua. Mutta tästä haluankin antaa sulle oppeja pysähtymiseen ja vaikka se välillä tuntuisikin turhalta niin sitä se ei ole. Oman kehon kuunteleminen, sitä arvostaminen ja rakastaminen ei ole koskaan turhaan. Jos tuntuu siltä, että oma keho tarvitsee lepoa eikä punttisalia tai juoksulenkkiä niin ole armollinen itsellesi ja anna se lepo kehollesi. Seuraavana päivänä olet 110% valmiimpi taas liikuntaan.

Kuuntele myös omaa mieltäsi

Oman kehon kuuntelemisen lisäksi oman mielen kuunteleminen on todella tärkeää. Jos mielesi kaipaa rentoutta niin etsi itsellesi paikka missä sun on hyvä olla ja missä saat oman mielesi rauhalliseksi, hyväksi ja tasapainoiseksi. Mulle se paikka on metsä, mikä luo rauhaa ja ranta. Rannassa voin katsoa pitkälle horisonttiin, olla hiljaa, kuunnella luontoa ja ihailla sitä kauneutta mitä luonto sillä hetkellä tarjoaa. Nämä hetket on niitä, kun mieli tyhjenee turhista pölyistä ja silloin usein tuleekin paljon uusia oivalluksia ja ajatuksia. Ja juuri nämä oivallukset ja ajatukset on niitä oikeita. Tosi usein saankin metsälenkillä uusia ahaa -elämyksiä ja niitä lähdenkin toteuttamaan koska ne tuntuvat oikeilta ja hyviltä ❤️

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.