Hae
Mirva Emilia

Viikon tarot: Julmuus – kuka sinä olet, oikeasti?

Viikon tarotkortiksi nousi Julmuus. Sanana vahva ja ehkä jopa ahdistava, mutta se mitä kortti sisällään viestii on erityisen tärkeä. Sellainen mitä jokaisen meistä tulisi miettiä ja pohtia.

Meidät opetetaan jo lapsesta lähtien ajattelemaan asioista jollain tapaa ja näihin ajatuksiin ja tottumuksiin jää helposti kiinni. ”Kun näin on minulle opetettu niin näin sen on oltava” -tyyppisesti ja jätetään pois ajatus siitä mitä minä olen asiasta mieltä. Omaan henkiseen kasvuun ja polkuun kuuluu vahvasti itsetutkailu ja omien ajatuksien avaamista. Kuka minä olen, millainen haluan olla ja miten minä ajattelen asioista. Mielestäni ajatus siitä, että on vain oikea tai väärä ajatus, käytös tai toiminta on todella harhaa. Maailmassa on miljardeja ihmisiä ja jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja ajatukseen, myös sinulla. Kun ajatuksia jakaa toisten kanssa niin siihen kuuluu myös ymmärrys. Ymmärrys siitä, mitä toinen ajaa takaa vaikka olisitkin erimieltä.

Viikonloppuna mulla oli hyvä keskustelu mun ystävän kanssa ihmissuhteista. Meillä oli todella eriävät mielipiteet mutta kumpikin ymmärsi ja kunnioitti toisen ajatusta. Ja tämä on tärkeää! Toisiamme ei tarvitse syyllistää vaikka ajatukset olisivatkin erilaiset vaan niiden avulla voi vahvistaa ja kehittää omia ajatuksia. Tässäkään tilanteessa ei ollut sitä oikeaa eikä väärää tapaa ajatella asioista vaan siinä oli kahden ihmisen omat mielipiteet mistä keskusteltiin.

Julmuus – älä rankaise itseäsi siitä kuka olet

Tehdäänpä pieni ajatuksen muutos. Mieti asiaa tai asioita, joita sinulle on opetettu lapsena tai jossakin ihmissuhteessa ja olet lähtenyt elämään sen mukaan tiedostaen kuitenkin samalla ettei se ole sinua. Miksi sinun pitäisi elää niin? Miksi eläisit toisen ihmisen sanojen mukaisesti vaikka sinun pitäisi elää omien sanojen ja arvojen mukaisesti? Tämä muutos, mitä lähtee kokeilemaan voi pelottaa, koska on tottunut elämään jollain tapaa ja myös ulkopuoliset ihmiset on tottuneet siihen, millä tavalla elät. Kun lähteekin muuttamaan elämäntapaa itselleen paremmaksi tai muuttaa ajatusmaailmaa itselleen sopivammaksi niin kyllähän siinä ihmetystä voi saada ympärillään aikaan. Mutta tiedän sen, että ne jotka ovat oikeasti niitä ihmisiä jotka haluavat pysyä rinnalla niin he myös pysyvät. Muutoksesta huolimatta. He hyväksyt ja ymmärtävät miksi muutos on tarpeen ja tärkeää. Ja kaikista tärkeintä on se, että itse voimme elää onnellisina omien ajatuksiemme ja arvojen kautta.

Haluan kuitenkin muistuttaa sen, että itsekkyys ja terveellä tapaa itsekkäästi eläminen on kaksi täysin eri asiaa. Kun ajattelemme itsekkäästi vain itseämme niin siitä puuttuu joustavuus. Kun taas katsomme asioita terveellä tapaa itsekkäästi osaamme antaa oikeissa asioissa periksi, kuunnella toisia ja kunnioittaa heidän ajatuksia, olla apuna ja tukena sekä olla läsnä hetkessä mutta emme omalla kustannuksellamme. Kiltteyttä mikä sydämessämme on niin sitä ei saa käyttää kukaan hyväksi. Se mitä teemme riippuu täysin omasta itsestä. Kiltteyttä saa ja mielestäni pitää olla, mutta täytyy osata vetää myös lempeät rajat.

Halutessasi henkilökohtaisen tarot-tulkinnan olen tavoitettavissa päivittäin klo 9-23 palvelunumerostani 0700-94002 (2,38€/min.)

Teen myös ajanvarauksella 30 minuutin tarot-tulkintoja (40€) sekä kirjallisia tulkintoja sähköpostiin (60€). Voit varata oman aikasi numerosta 040 7270106.

Ihanaa uutta viikkoa!

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.