Hae
Mirva Emilia

Jännitys laukaisi neljän päivän vatsakivut

Jännitys ja stressi on pahimmat kivunaiheuttajat mun vatsalle ja nyt kärsinkin neljän päivän vatsakivuista Helsingin reissun jälkeen. Se on joku pään sisäinen juttu nimittäin aina kun lähden Helsinkiin niin maha jökkää samantien ja se voi olla toimimatta monta päivää mikä tietysti tuo samalla kivut vatsaan. Jännitän paljon uusia reissuja ja siitä miten esimerkiksi nukun yöni. Olen siis hirveä stressipallo kun lähden kotoa 100km kauemmas vaikka odotan aina ihan into piukeena, että pääsen lähtemään.

Mistä jännitys tulee?

Kaupungissahan on aina erilaista olla kun täällä hiljaisessa ja rauhallisessa pikkukaupungissa missä hyvä kun on kaksi autoa kylillä mun kanssa samaan aikaan. Ja auta armias jos siellä sattuu olemaan enemmän autoja kuin me kolme niin liikenne on melkein sekasin tai jos liikennevalot (ne yhdet) on pois käytöstä niin autoilijat on ihan shokissa siitä, miten kuuluu ajaa 😀

Mä oon ite tosi varovainen kuski ja en todellakaan suostu ajamaan Helsingissä. Siksi menenkin aina julkisilla, paitsi nyt tällä hetkellä en kulje niilläkään ja olikin aivan ihanaa, että mun paras ystävä lähti mun mukaan ja ajoi Helsingin päässä ❤️ Sitä tässä vähän mietinkin, että miten siellä joskus voisin asua jos en autolla uskalla siellä ajaa 😀 Jännitän siis tosi paljon jo sitä automatkaa sinne ja siitähän jo ensimmäinen siemen mun stressipalloon tulee.

Kiire, kiire, kiire

Toinen mikä kaupungissa on, on kiire. Kaikilla on kiire ja siihen joutuu äkkiä mukaan. Paitsi viime kerralla kun mulla oli mukana lähes viimeisillään raskaana oleva niin liikkeet ja kävely muuttui reissun aikana hieman hitaammiksi, varsinkin loppupuolella ? Kiire ja hälinä jää kuitenkin helposti päälle ja mun suolistolle ja vatsalle kiire ei tee hyvää. Vaikka istuu hotellihuoneessa kaikessa rauhassa niin kaupungin melu ja hälinä kuuluu eli täysin hiljaista hetkeä ei ole.

Stressi kiireestä mitä ei oikeasti edes itsellä ole, niin siinä on toinen siemen mun stressipalloon. Eli vaikka toisilla olisikin kiire niin se ei tarkoita sitä, että siihen tarvitsisi lähteä mukaan. Enkä siihen lähdekään mutta se kiireinen tunnelma saa jo mun maalaisaivot ihan tolalleen 😀

Ibd:stä eli kroonisesta suolistosairaudesta puhutaan jo kansantautina

Näistä neljän päivän stressivatsakivuista kuitenkin oon jo pikkuhiljaa selvinnyt eli seuraavaa reissua voikin alkaa jo suunnitteleen 😀 Mutta oikeasti tässä huomaa kun sairastaa kroonista suolistosairautta kuinka tärkeää se tasapaino, kiireettömyys ja stressittömyys suoliston ja vatsan hyvinvoinnin kannalta on. Meitä suolistosairaita on Suomessa jo hirveä määrä ja meidän onkin tosi tärkeää yrittää saada elämä tasapainoon ilman hötkyilyä. Tästähän puhutaan jo kansantautina, eli ei tämä mikään harvinainen sairaus enään (pitäisi) olla.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.