Hae
Mirva Emilia

Tonnikalatahna, Vapun ykkösherkku (sisältää ohjeen)

Pääsiäinen on juhlittu, munat syöty ja nyt onkin vuorossa yksi mun lempparijuhlista. Nimittäin Vappu ? Vappuun kuuluu tietysti ilmapallot, serpentiini, kuohuva ja ystävät. Lapsille on ostettu foliopallot ja saippuakuplat ja sima on valmistumassa. Mietin myös kuumeisesti mitä grillattavaa ostaisin ? Mitäs herkkuja teidän grillistä aina löytyy?

Meidän yksi vappu herkku (grillauksen lisäksi) tulee ehdottomasti olemaan tonnikalatahna. Tahna on maidoton ja gluteeniton, joten tämä sopii monelle. Ja on tietysti suussasulavan hyvää sekä helppo ja nopea tehdä. Tämän teossa ei nimittäin mene kuin 10 minuuttia! Paljastakaa te mulle teidän grilliherkut niin napatkaa te tästä helppo ja nopea tonnikalatahnan ohje ?

Nopea ja herkullinen tonnikalatahna

Purkki tonnikalaa

Purkki Oatly iMat kaurafraiche

Puolikas paprika

Tilkka limemehua

(Sipuli) 

Ripaus suolaa

Koristeeksi persiljaa

  • Kaada tonnikalasta osa öljystä/vedestä pois. Itse käytin Rainbow valkosipulitonnikalaa. 
  • Mausta oatly iMat kaurafraiche limemehulla ja anna hetken maustua.
  • Pilko paprika pieneksi.
  • Sekoita aineet yhteen, mausta suolalla  ja anna hetken vetäytyä jääkaapissa.

Paprikan sijaan voi käyttää esimerkiksi avokadoa tai kaprista. Tämä herkku sopii hyvin pieneen naposteluun esimerkiksi ruisnappien kanssa tai piknikille croissantin väliin. Itselleni ostin gluteenittomia voileipäkeksejä, joita aion dipata tahnaan.  Nam!

Herkullista Vappua!

-Mirva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.