Hae
Mirva Emilia

Rahastosäästäminen (eläkkeeseen)

Rahastosäästäminen on ollut mun mielessä jo pitkään ja olen miettinyt mikä olisi aloittajalle hyvä ja suht riskitön aloittaminen. Päämääräni on säästää eläkepäiville, vaikkei se vielä olekaan ajankohtaista niin olen paljon miettinyt miten voisin eläkepäiviini varautua. On tavallisia säästötilejä mihin voi laittaa rahaa säästöön mutta mulla tämä ei ole koskaan onnistunut. Sieltä on tullut nostettua rahaa ylimääräisiin ja myöskin turhiin menoihin surutta eikä säästöjä sen kautta tietenkään kerry. Vaikka eläkepäivistä ei tiedä eikä sitä minkä ikäisenä eläke alkaa niin haluan kuitenkin nauttia niistä ja elää ilman sentin venytystä.

Kävin muutama viikko sitten pankissa juttelemassa mulle sopivasta rahastosta ja löydettiinkin mun talouteeni sopiva ja juuri se mitä olin itsekin ajatellut. Käytiin läpi perusteellisesti kaikki kohdat ja pankissa kyseltiin paljon myös sitä, että olenko valmis säästämään pitkällä aika tähtäimellä, sillä sehän rahastosäästämisen idea on. Pitkällä aikavälillä alkaa vasta korolle kertymään korkoa ja sitä kautta nostamaan sitä pääomaa. Halusin lähteä pankin kanssa tätä tekemään enkä omin päin, koska rahastosäästäminen ei ole mulle millään tavoin tuttua. Kun olen yhteistyössä pankin kanssa niin luotan siihen, että päätökset tehdään oikein ja minun parasta ajatellen.

rahastosäästäminen tukena yritykselle

Koen, että rahastosäästäminen tai ihan mikä vaan säästäminen varsinkin yrittäjälle on erityisen tärkeää. Koskaan ei tiedä mitä tapahtuu puolen vuoden päästä, joten on hyvä varautua kaikkeen. Toki säästämistä suosittelen kaikille, olit sitten yrittäjänä tai palkkatyössä. Tulevaisuuteen on aina hyvä varautua. Kuuntelin tänään careergirl -podcastia missä kyseltiin YELin asiantuntijalta yelin maksusta ja sitä, onko siinä perää kun sanotaan ettei kannata maksaa yeliä kuin pienintä mahdollista jos on säästöjä esimerkiksi rahastossa. Mun mielestä siellä vastattiin hyvin siihen, että tottakai kannattaa koska se on varautumista sairastumiseen tai työttömyyteen. Jos säästää rahaston kautta niin tottakai sen rahan saa myös nostaa sieltä koska vaan, mutta itse näen tämän todella pitkäaikasena säästämisenä ja sen avulla kerryttää esimerkiksi sinne eläkepäiviin matkarahaksi.

Säästämiselle ei onneksi ole ikärajaa ja on aina parempi aloittaa myöhään kuin ei milloinkaan ja vaikka ihan pienelläkin summalla. Mikä vain itselle on sopiva eikä se vaikeuta omaa taloudellista tilannetta. Kannattaakin ottaa selvää mikä olisi juuri sinulle sopiva säästäminen ja aloittaa rohkeasti. On kyse sitten rahastosta tai säästötilistä niin aina se kannattaa ja tuo tietynlaista mielenrauhaa kun on pientä säästöä sukan varressa jos jotain yllättävää ja isompaa hankintaa tulee. Jos alku tuntuu vaikealta eikä tiedä mistä säästöön laittaa niin kannattaa aloittaa siitä, että tarkastelee omia menoja kuukauden tai kahden ajan ja katsoo mihin sellaiseen rahaa menee, mistä voisi tinkiä ja laittaa sen rahan säästöön.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *