Hae
Mirva Emilia

10 vuotta sairastettu, kohta se loppuu

Tai sitten ei lopu, mutta ainakin se loppuu ettei voida vanhempina enään jäädä kotiin hoitamaan sairasta lasta.

Meillä on poika sairastanu tän loppuviikon ja ollu tietysti koulusta pois. Flunssaa on ollut nyt paljon taas liikkeellä ja harvoin niistä säästytään. Joulun alla oltiin muut kipeinä ja nyt sitten on Niksun vuoro. Ite haluan olla aina sairaan lapsen kanssa kotona enkä koskaan pyydä esimerkiksi isovanhempia hoitamaan että pääsisin töihin. Vaikka varmasti mielellään tulisivatkin! Mutta kyllä se vaan niin on, että sairas lapsi tarvitsee eniten omia vanhempia. Me kun ollaan ne rakkaimmat ja turvallisimmat ❤️ Muistan itsekin kun olin pieni ja sairaana niin halusin, että oma vanhempi on kotona ja meillä se onnistuikin hyvin koska isä oli hieroja ja meillä oli kotona erillinen työhuone siihen. Koko ajan oli siis jompikumpi lähellä vaikka tietysti töitä välillä tekikin ☺️ Tähän kun itsekin pääsisi että voisin tehdä kotona töitä, se olis ihanaa tämmöiselle kotihiirelle!

Muutaman kuukauden päästä Niksu täyttää kuitenkin 10 vuotta ja sen jälkeen ei enään saakkaan olla kotona sairaan lapsen kanssa. Mikä on mun mielestä kurjaa jättää kipeä lapsi yksin vaikka tiedänkin että varmasti täällä kotona työpäivän ajan pärjäisikin. Ja onhan onneksi puhelimet, että voi aina soitella. Tai varmasti ehkä voisi olla kotona mutta menisikö se sitten palkattomaksi päiväksi, loma päiväksi vai miksi? Ei ainakaan sairaslomapäiväksi, käsittääkseni ? 10 vuotias on kuitenkin vielä lapsi (vaikka välillä muuta esitetäänkin ?) ja sairaana ne lapset on jotenkin niin ”raukkoja” että kyllä ne vähän isää tai äitiä siinä vierellä kaipaa ?

Onko teillä mahdollista olla yli 10 vuotiaan lapsen kanssa kotona kun hän sairastaa?

Ihanaa alkavaa viikonloppua! 

-Mirva

 @mirva_emilia

Yksi kommentti

  1. Mimmilä kirjoitti:

    Aika moneen tes:iin muuttui vuosi sitten että sairaan lapsen kanssa saa jäädä kotiin 12- vuotiaaksi saakka. Kannattaa tarkastaa onko teillä näin. Onhan se 10- vuotias vielä pieni ja itsekin jään kotiin. Ja jäämme varmasti vieläkin vaikka vanhin lapseni on jo sen 12. Etätöitä pystymme aika hyvin käyttämään näissä tilanteissa tai sitten lomapäiviä, palkatontakin voisin ottaa, ei se yksi tai kaksi päivää niin kalliiksi tule.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.