Hae
Mirva Emilia

Itsetehty tomaattisalsa kesäpöytään – ohje

Tomaattisalsa sopii tortilloiden ja tacojen kanssa, mutta erinomaisesti myös lisukkeena lähes minkä vain ruoan kanssa. Tomaattisalsassa chili tuo pientä potkua ja korianteri taas vetää kaikki maut sopivasti yhteen. Tein tomaattisalsaa meidän juhannuspöytään, ensin laitettiin sitä tortilloihin ja juhannusaattona grillattavien kanssa. Itse laitoin chiliä yhden kappaleen (tein aika ison satsin) ja jos vatsani ei olisi niin herkkä niin laittaisin ehdottomasti puolikkaan tai toisen kokonaisen chilin lisää. Niin hyvää potkua chili kuitenkin salsaan antaa. Itsetehty tomaattisalsa on kyllä ehdottomasti paljon parempaa kuin kaupan valmis salsa 😊

Tomaattisalsa ohje

6 kpl tomaattia

Korianterinippu

Lime

1-2 punaista chiliä

2 punasipulia

1-2 rkl oliiviöljyä

Suolaa (itse käytän Herbamarea)

1. Pilko tomaatit ja poista kannat.

2. Pilko sipulit, chili ja korianteri tomaattien sekaan.

3. Lisää yhden limen mehu, oliiviöljy ja mausta suolalla oman makusi mukaan.

4. Sekoita aineet keskenään, anna vetäytyä jääkaapissa hetki ja tarjoile tortilloiden  tacojen tai grilliruokien kanssa.

Tänään tein pitkästä aikaa pannaria omalla ohjeellani. Se on mun luotto-ohje ja onnistuu aina! Pannarista tulee ihan täydellinen kun sitä ei paista liian kaukaa vaan jättää pinnan kullan ruskeaksi ja sisältä tulee juuri ja juuri kypsä. Pannarista teen aina gluteenittoman ja ohjeesta poiketen käytin kaurajauhojen kanssa gluteenitonta jauhoseosta mikä toimi myös vallan mainiosti. Gluteenittoman pannarin ohjeeseen pääset tästä linkistä 😊

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.