Hae
Mirva Emilia

Syy, miksi säännölliset ateriavälit ovat ehdottomia suolistosairaudelleni

Ateriavälit ovat tärkeitä muistaa jokaisen. Kun pitää ateriavälit noin kolmessa tunnissa ei tule makeanhimoa ja oma jaksaminen on parempi, kun energiaa tulee tasaisesti ja riittävästi. Mun huono tapa on varsinkin vapaapäivinä ns. unohtaa syöminen tai ei vaihtoehtoisesti tee mitään ruokaa mieli kotona. Kun taas töissä tulee huomaamatta syötyä kolmen tunnin välein lasten kanssa kun on tarjolla aamupala, lounas ja välipala. Toki noista aamiainen ja välipala eivät kuulu syötäväksi työn puolesta mutta omien eväiden kautta tämä rytmi pysyy.

Säännölliset ateriavälit pitävät vatsakivut poissa

Henkilökohtainen syy miksi pyrin pitämään (myös niinä vapaapäivinä) päivittäin kolmen tunnin ateriavälit on, ettei tulisi ylimääräisiä vatsakipuja. Nyt kun multa napattiin, ei niin helposti alaviisauden hammas enkä ole pystynyt syömään juuri mitään kahteen päivään niin aina, kun juon mehukeittoa tai otan ihan vaan vettä niin hammassäryn lisäksi tulee myös vatsakivut. Juuri sen takia vatsakipuja tulee kun en ole syönyt kunnolla.

Aina ruoan valitseminen ei ole helppoa ja tuntuu, että syön aina samaa ja kuten olen aiemmassa postauksessa kertonut omasta ruokavaliostani ja siitä kuinka se on muuttunut niin etenkin välipala tuottaa välillä harmaita hiuksia. Suoraan sanottuna en tiedä mitä söisin ja sitten kun nälkä on jo siinä vaiheessa, että meinaa silmissä tähtiä näkyä niin ei enään tee edes mitään mieli 😀 Mutta tietysti siinä vaiheessa syön ihan mitä vaan mikä ruokavaliooni sopii kunhan saan nälän pois. Ruoan laitto ei ole mitään mun lempipuuhaa ja sen täytyykin olla helppoa ja nopeaa. Mitään monen tunnin kokkauksia en jaksa.

Joka tapauksessa on tosi tärkeää mun suoliston kannalta että syön kolmen tunnin välein. Huomaan, että jos ateriaväli menee vaikka jopa neljään tai viiteen tuntiin ja vasta sen jälkeen kun syö, tulee vatsakipuja. Eikä sillä ole mitään merkitystä mitä syö. Vaikka söisin vatsalle lempeää gluteenitonta kaurapuuroa mikä ei yleensä vatsalleni oireita tuo niin liian pitkän ateriavälin jälkeen vatsakipuja myös tämä luottopuuro tuo. Tähän en ole päässyt minkäänlaiseen ”logiikkaan” miksi näin on enkä varmaan koskaan pääsekään ja siksi onkin hyvä muistaa tämä kolmen tunnin ateriavälit, jotta vältyn turhilta kivuilta. Tosin tämän mun haastavan vatsan kanssa en varmasti ikinä pääsee minkäänlaiseen logiikkaan ja välillä tuntuu, että se on tuurin kauppaa mikä ruoka sopii minäkin päivänä.. 😀

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.