Hae
Mirva Emilia

Gluteeniton tonnikalapiirakka

Gluteeniton tonnikalapiirakka on todella mehevä, nopea ja helppo tehdä vaikka lounaaksi salaatin kaveriksi. Tästä ei tule kuivaa vaan just hyvä ja suussasulava! Tämänkin alkuperäinen ohje löytyy kotikokista mutta tämä mun muunnelma piirakasta on gluteeniton ja laktoositon. Meillä on tarjottu tätä jo vuosia erilaisissa illanistujaisissa ja lasten synttäreillä ja joka kerta tämä saa kehuja mauan ja mehevyyden puolesta ? Tämän ohjeen mukaan tulee pellillinen ja kun puolita tämän ohjeen niin tulee piirakkavuoan kokoinen piirakka.

Musta on ihanaa, että nykyään on mahdollista saada hyviä gluteenittomia tuotteita kaupoissa ja yhä enemmän kahvilat ja ravintolat ottavat huomioon erityisruokavaliot. Mää käyn ainakin niin harvoin kahvilassa tai syömässä ulkona niin silloin kun käy niin on ihana saada valita mitä ottaa eikä ole vain yhtä vaihtoehtoo. Muistan kun aloin tutustumaan gluteenittomaan ruokaan neljä vuotta sitten niin tuntui, etten saanut syödä mitään mutta kyllä näiden vuosien aikana oon oppinut valtavasti tästä. Leipominen on aina ollut rentouttavaa ja seuraavaksi aionkin kokeilla gluteenittomia sämpylöitä ?

Gluteeniton tonnikalapiirakka

POHJA

2 prk laktoositonta kermaviiliä

2 kananmunaa

5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Myllärin) 

4 tl leivinjauhetta

TÄYTE

2 prk laktoositonta kermaviiliä 

4 kananmunaa

4 prk tonnikalaa

Suolaa

2 dl juustoraastetta

Kaada vesi pois tonnikalapurkeista. Sekoita kaurajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää  kermaviilit ja kananmunat.

Kaada taikina pellille.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte pohjan päälle.

Paista 200 asteessa kauniin ruskeaksi, noin puoli tuntia. 

Ootteko kokeillut muita mun gluteenittomia ohjeita mitä oon tänne blogin puolelle jakanut? 🙂 Näin joulun alla kun mietitään joulumuistamisia niin yksi aika herkullinen vieminen ja muistaminen voisi olla gluteenittomat kaurakeksit.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

5 kommenttia

 1. JAANA kirjoitti:

  Hei. Olisi kysymys; meillä juodaan synttärikahvit lauantaina ja olen nyt leipomassa makeita… Ajattelin tätä tonnikalapiirakkaa suolaiseksi. Jos teen sen tänään, säilyykö mehevänä lauantaihin, vai kannattaako pakastaa?

  Kyselee Jaana J

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Moikka, itse tein kans juuri tänään tätä ja lauantaina vasta syödään 🙂 Säilyy hyvin jääkaapissa ja itseasiassa paranee entisestään ?

 2. JAANA kirjoitti:

  Kiitos tiedosta ?

 3. Hannele K. kirjoitti:

  Gluteenittomia piirakoita etsiessäni löysin tänne. Tonnikalapiirakkasi vaikuttaa mainiolta ja aion tehdä sitä. Kannattaako kokeilla kaurajauhojen tilalla gluteenitonta jauhoseosta, mitä arvelet?

  • Mirva Emilia kirjoitti:

   Kiva kun löysit blogiini 😊 olen tehnyt myös jauhoseoksella ja on toiminut hyvin 👌

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.