Hae
Mirva Emilia

Kirppislöytö herätti lapsuusmuistoja

Yksi tärkeä kirppislöytö on tuonut paljon muistoja mieleen lapsuudesta. Olen muutenkin tehnyt lähiaikoina löytöjä kirppikseltä vanhanaikaisista kipoista ja kannuista, mitkä tuo muistoja kesistä kun oltiin äidin lapsuuden kodissa viettämässä sukulaisten kanssa aikaa. Löysin yhden aivan ihanan ja spesiaalin kipon kirppikseltä mistä tuli heti mieleen se, kun mummu tarjosi kettukarkkeja punaisesta kannellisesta kiposta. Kippo oli pienen keittiön kaapissa ja aina samassa kohtaa. En muista mitä kuvioita kipossa oli, mutta joka kerta se oli täynnä karkkia ja sieltä sai ottaa yhden tai kaksi. Sen jälkeen pelattiin mummun kanssa korttipelejä mm. sikaa ja Maijaa ja syötiin makaroonivelliä eli makaronia lämpöisen maidon seassa missä oli paljon voita seassa. Ja voi että se oli hyvää! Ihania muistoja mitkä ei koskaan lähde mielestä pois. Toivon, että tämmöisiä samanlaisia arkisia muistoja saadaan annettua myös meidän lapsille ja siskon tytöille.

Uskon, että meidän lapsille yks ehdoton muisto mikä jää on, kun ollaan lasten isomummulla lettukesteillä. Ensin isomummu kysyy, että paistetaanko lettuja ja sen jälkeen Julia (kun Niksu on juossut jo naapuriin  papan luo korjaamaan mopoa) alkaa auttamaan lettutaikinan kanssa. Tämä on yksi niistä monista muistoista mitä haluan, että lapset muistaa. Isovanhemmat, iso-isovanhemmat ja heidän kanssa ne tietyt jutut mitä tehdään <3

hyvä kirppislöytö kannustaa kirppistelyyn

Pakko myöntää, että vielä muutaman vuosi sitten kartoin kirppiksiä. Olin saanut kirppiksistä ainoastaan sen kuvan, että ne on sekaisia, likaisia ja pahan hajuisia. Tänä päivänä voin (onneksi) kumota tämän ajatuksen, koska oon löytänyt todella monia kirppiksiä mitkä on siistejä, puhtaita ja viihtyisiä. Musta on ihana mennä kirppikselle missä on hyvä tunnelma, ihmiset juttelevat ja nauravat kahvipöydässä ostosten jälkeen ja siellä puhdasta. Olen tässä kirppistelyssä vielä alkuvaiheessa ja olenkin tutustunut meidän omien kirppisten lisäksi ainoastaan muutamaan Helsingin kirppikseen mistä oon tykännyt tosi paljon. Ja sinne kun matkaa on yli 300 kilometriä niin sinne kirppiksille ei kovin usein tule lähdettyä. Kirppikset missä olen siellä käynyt on Flea ja Relove. Ja varmasti on muitakin hyviä paikkoja, mutta nämä on mulle tällä hetkellä tutut. Näissä jommassa kummassa tai molemmissa olen käynyt nyt lähes joka kerta kun olen Helsingissä. Ja toivottavasti tulevaisuudessa olisin siellä vielä enemmän 😉

Nyt olisi kuitenkin aika mennä katsomaan ja tutustumaan Tampereen kirppiksille. Sieltä löytyy varmasti yhtä hyviä, viihtyisiä, siistejä ja puhtaita paikkoja kuin Helsingissäkin. Ja olisihan se 200 kilometriä lähempänä. On ihana käydä ja jatkaa kirppistelyä kun tekee välillä hyviä löytöjä. Onko sulla jotain kivaa kirppispaikkaa tiedossa Tampereella? 🙂

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.