Hae
Mirva Emilia

Oman kaapin kirjasuositukset

Vuosien saatossa lipastoon on kertynyt erilaisia kirjoja vaikken mikään lukutoukka olekaan. Osan olen ostanut ja osan saanut. Kirjojen seasta on kyllä omat lempparit löytynyt. Tykkään lukea elämänkertoja, joissa kerrotaan ihmisten elämästä, kokemuksista ja asioista, jotka ovat kasvattaneet hänet juuri sellaiseksi kuin hän tänä päivänä on. Toinen kategoria on henkinen hyvinvointi ja sen kehittäminen. Toki tämä kategoria liittyy vahvasti myös työhöni ja kirjojen kautta myös samalla lisään omaa tietouttani henkiseen hyvinvointiin ja sen ylläpitämiseen.

Tässä blogissa kerron omat kirjasuositukset, jotka löytyvät omasta kaapista. Kävin kirjaostoksilla omalla kaapilla ja huomasin, että siellä on muutamia kirjoja mitkä haluan lukea uudestaan. Löytyi sieltä myös kirjoja, mitä en ole lukenutkaan, joten niidenkin lukuaika tulee tässä kevään aikana. Varasin kirjastosta Britney Spearsin Nainen minussa -kirjan ja se on saapunut niin lukaisen sen ensin ja sitten siirryn omaan kokoelmaan.

1. Tina Turner – onnellisuus on olemuksesi

Tina Turnerin elämänkertakirja oli todella mielenkiintoinen. Paljon kokenut laulaja kertoo, kuinka hän on löytänyt sisäisen rauhan ja onnellisuuden elämäänsä kaikista haasteista huolimatta. Olen ollut aina kiinnostunut buddhalaisuudesta ja tässä kirjassa kerrotaan myös miten sen opit on auttanut Tinaa löytämään oman polkunsa. Tässä on todella inspiroiva kirja ja auttaa myös itseä löytämään itselle viisautta ja toivoa haasteen keskellä.

2. tommy hellsten – saat sen mistä luovut

Todella, todella mielenkiintoinen kirja ja tämä kirja auttoi muuttamaan omia ajatuslukkoja ja näkemään asiat eri kanteilta. Pidämme liiasti kiinni omista periaatteista ja tavoista vaikka ne ei mitään enää toisikaan ja tämä kirja sai juuri näitä lukkoja avautumaan. Tämä on paksu kirja ja sivut on täyttä asiaa, mutta tätä ei vaan malttanut jättää kesken. Elämä on tässä ja nyt ja niin kuin kirjan kannessa lukee – jos etsit ikuisuutta, elä tässä ja nyt.

3. Jutta gustafsberg & juha rouvinen – rakkauden voimakirja

Tämän kirjan olen lukenut muutamasti ja joka kerta tekstit avaa silmäni enemmän tähän hetkeen ja siihen, miten tässä hetkessä on tärkeää elää ja olla. Ei menneessä tai tulevassa vaan tässä hetkessä ja antaa, nauttia ja vastaanottaa rakkautta tässä hetkessä. Tässä kirjassa on kaunista näkemystä siitä, mitä kaikkea rakkaus meissä voi tehdä kun sille antaa mahdollisuuden ja miten tärkeää on, että elämässä on merkityksellisiä ihmissuhteita. Tämä on todella hyvä kirja, jos kokee alhaista itsetuntoa eikä meinaa löytää rakkautta ja hyväksyntää itseä kohtaan tai elämässä on hajottavia ihmissuhteita.

4. monna pursiainen – askel kerrallaan

Tällaista kirjaa tarvitaan, missä oman hyvinvoinnin kanssa edetään kaikessa rauhassa eikä laiteta kaikkea yhdellä kerralla kuntoon. Kaikilla meillä on oma kuntotaso ja tapa nauttia omasta hyvinvoinnista ja tämä kirja haluaa edistää juurikin jokaisen omaa hyvinvointia tiirailematta muiden edistystä. Tässä kirjassa korostetaan kauniin lempeästi sitä, että jokainen voi saavuttaa juuri sen hyvän olon kehoon ja mieleen mitä haluaa. Rauhassa, askel kerrallaan. Tämä on hyvin kokonaisvaltainen kirja, mikä sisältää niin treeni vinkkejä kuin myös tehtäviä oman henkisen hyvinvoinnin kehittämiseen.

5. jaakko muhonen – ykseyden oppikirja

Tässä on kirja, mitä ei lueta yhdessä eikä kahdessakaan illassa, sillä tässä mennään välillä sellaiseen tietoon ja tekstiin mikä vaatii kunnolla sisäistämistä. Ykseyden oppikirjassa käsitellään viidettä tietoisuuden tasoa sielun psykologian näkökulmasta ja näin ammattikoulun käyneenä tekstiä piti lukea hitaasti ja varmasti. Tämä kirja kuitenkin opastaa todella laajasti sen, miten päästä ykseyteen eli yhteyteen maailmankaikkeuden kanssa ja sitä kautta löytää yhteys puhtaaseen valoon ja rakkauteen.

6. jutta gustafsberg & harriet piekkola – mielen päällä

Tämä kirja on hyvä silloin, kun henkinen kehitys ja kasvu alkaa kiinnostamaan. Tämä kirja avaa ajatuksia ja portaita siihen suuntaan mihin itse on menossa sekä luo varmuutta omaan polkuun silloin kun sydämemme on avautumassa ja alamme löytämään itsestämme henkisiä, uusia voimavaroja. Jokaiselle meistä on oma sielunsuunnitelmamme ja henkinen kasvu onkin sen löytämistä sekä halua antaa itselle hyvää. Ja sitä kautta tietysti myös niille merkityksellisille ihmissuhteille. Tämä kirja on hyvä ns. ensi opas henkiselle polulle ja henkisen kasvun kehittämiselle.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

TikTok Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *