Hae
Mirva Emilia

IBD vie unelmia kohti peloista huolimatta

Kirjoitin viime postauksessa kuinka suolistosairaus pelottaa ja tuo epävarmuutta. Näistä huolimatta se vie myös omia unelmia kohti joka päivä entistä enemmän ja kunnianhimokkaammin. Kun selvisin pahimmasta ajasta sairauden todettua niin aloin miettimään sitä, että eihän se elämä silti ole ohi. Huonoja aikoja tulee mutta mun kohdalla onneksi harvoin eli sanotaanko, että 80% arjesta mun mieli suolistosairauden kanssa on ihan ok. Vaikka se pelottaa en anna sen kuitenkaan hallita mua. Oon ollut aina kova unelmoimaan, pitää niistä kiinni ja kun oikea aika tulee niin lähden niitä toteuttamaan. Juuri tämän takia mun mottoni on ollut alusta asti ”IBD – en elä sairaudelleni” ja tämä lause muistuttaa mua myös menemään kohti unelmia.

Unelmia kohti läpi harmaan kiven

Olen hyvin tarkka ja kunnianhimoinen kun alan työstämään omia juttuja. Haluan, että kaikki toimii, teen työtä asioiden eteen ja laitan itseni likoon. Kun on tehnyt työtä omien tavotteiden eteen ja huomaat kuinka onnistut siinä pikkuhiljaa se tuo varmuutta omaan tekemiseen ja halua jatkaa sitä vielä innokkaammin. Toki vastoinkäymisiäkin on tullut ja tulee mutta niistä selviää omalla sinnikkyydellä. Sinnikkyys palkitaan ja huomataan!

Suolistosairaus on näyttänyt mulle, että on elettävä hetkessä ja nautittava juuri tästä hetkestä. En elä menneisyydessä enkä tulevaisuudessa vaan tässä hetkessä. Menneisyydestä irtipäästäminen on ollut mulle vaikeaa, koska siellä on tapahtunut paljon mutta niistä kun on vapautunut eikä anna niiden asioiden enää hallita omaa elämää niin se on vapauttavaa. Se vaikuttaa positiivisella tavalla omaan mieleen, kehoon ja ympäristöön. Tällä hetkellä voikin sanoa, että arki sujuu liiankin tasaisesti 😀 Mutta tästä olen onnellinen, että olen päässyt tähän pisteeseen. Kun olen osannut päästää menneisyyden haamuista irti olen uskaltanut unelmoida enemmän ja ennen kaikkea lähteä tavoittelemaan niitä.

Vaihda pelot unelmiin

Jokaisella meistä on erilaisia pelkoja, on isoja, keskisuuria tai pieniä. Jotkut liittyvät sairauksiin, jotkut parisuhteeseen, jotkut työhön, jotkut rahaan. Näitä on vaikka kuinka paljon ja erikokoisia, koska me jokainen ollaan erilaisia ja jokaisella meistä on erilaiset ajatukset. Ja se onkin mun mielestä todella kiehtovaa. Kuunnella ja lukea toisten tarinoita ja oppia niistä ❤️

Vaikka pelottaa tai on epävarmuutta voi ne kuitenkin jollain lailla kääntää voitoksi. Itse olen kääntänyt sairauden tuomat pelot ja epävarmuudet voitoksi sillä, että olen oppinut elämään hetkessä ja uskallan kaikesta huolimatta toteuttaa mun omia unelmia. Mieti, kuinka sinä voisit vaihtaa sun pelot voitoksi ja sitä kautta lähteä elämään juuri sinun näköistä ja onnellista elämää ❤️

-Mirva 

Instagram @mirva_emilia

 

 

2 kommenttia

  1. Em kirjoitti:

    Hei!

    Kurkkaa postaukseni kirjasta, joka voisi kiinnostaa sinua; kirjassa sivutaan myös IBS:ää: https://aboutthisandthat171029823.wordpress.com/2020/06/24/kirjavinkki-how-not-to-die-10-kohtaa-kirjasta-suom-kuinka-elaa-kuolematta/

    Olen tekemässä postausta myös kirjasta ”Grain Brain”, jonka info on sekin mahdollisesti avuksi.

    Namaste!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.