Hae
Mirva Emilia

Uusi tapa älylaitteiden katsomiselle – sopisiko tämä sinullekin?

Älylaitteiden ja etenkin puhelimen käyttö on välillä aivan liian suurta. Teen paljon töitä puhelimella ja välillä tuntuu, että puhelin on liimautunut mun käteen. Älylaitteet on käteviä ”tietokoneita”, mistä saa kaiken tarvittavan tiedon, mutta mikä on liikaa ja millä tavalla puhelin”riippuvuudesta” voisi itseään vieroittaa? Oon huomannut, että jos puhelimen kanssa tekee pidemmän aikaa töitä niin silmät menee todella väsyneiksi ja päätä alkaa särkemään. Tämä on jo yksi syy, miksi olen tehnyt itselleni ison päätöksen puhelimen kanssa. Nykyään jopa mainoskatkojen aikana täytyy ottaa puhelin kouraan ja mennä selaileen instaa katsoen mitä uutta sinne on tullut. Tosiasiassa sinne tuskin on ehtinyt tulla mitään maata mullistavaa sen vartin aikana mitä ohjelma on kestänyt ennen mainoskatkoa. Onko tässä kyse sitten riippuvuudesta, uteliaisuudesta vai tavasta? Ennemmin ehkä tavasta, mistä haluan myös luopua.

Mulle yöunet on ollu aina todella tärkeät. Nukun helposti joka yö yli 8 tuntia ja tarvitsen pitkät unet. Oikeastaan rakastan nukkumista, sen levon tunnetta ja unia. Näen paljon unia ja se on oma matkansa ”satumaailmaan”. Huomasin jossain vaiheessa, miten iltaisin piti vielä skrollata sängyssä puhelin läpi ettei vaan jää illan uutisanti instassa näkemättä. Ja tämähän on ihan älytöntä! Aloin heräämään yöllä piipauksiin kun puhelimeen tuli viestiä tai ilmoituksia ja joskus jopa nopeasti katsoin mistä ja keneltä viesti tuli. Haluan olla öisinkin tavoitettavissa perheelleni ja ystävilleni jos jotain sattuu ja siksi puhelin on äänillä. Uskon kuitenkin, että silloin jos on suurempi hätä kyseessä soitetaan eikä laiteta viestiä. Tähän halusin muutoksen. Enään en halua, että öisin korvani juuressa piippaa puhelin turhista ilmoituksista vaan haluan nauttia hyvistä yöunista. Huomasin myös sen, että aamulla kun heräsin puhelin oli ensimmäisenä kädessä. Hyvä kun silmät olin saanu kunnolla auki niin jo puhelimen näyttö välähti kirkkaana silmien eteen. Tämä aiheutti taas sen, että silmiä alkoi särkemään heti aamusta. Tottakai, kun herkkien silmien eteen laitetaan kirkas valo ja lähdetään skrollailemaan niin ei ihme, että silmiin vähän otti. Tässä keho kertoi selvästi, että nyt se luuri pois kädestä, anna niiden uutisten olla ja heräile päivään jollain toisella tapaa.

Olen nyt kuukauden verran jättänyt puhelimen makuuhuoneesta pois. Alan nukkumaan rauhallisemmin, yöllä en herää ilmoituksien ääniin ja aamuisin heräilen kaikessa rauhassa ilman näyttöä. Ja tämä on tuntunut todella hyvältä! En kaipaa puhelinta yhtään yöpöydälleni, herätyskelloa kylläkin 😀 Julialla on oma herätyksensä, mutta olen tähän asti luottanut omaan sisäiseen kellooni mikä herättää mut joka aamu puoli seitsemän-seitsemän aikaan. Mutta mitäs sitten kun tämä sisäinen kello pettää ja Julia ei herääkään omaan herätyskelloon. Sitten ollaan ns. lirissä ja myöhässä koulusta 😅 Kova luotto kyllä omaan sisäiseen kelloon on, että herään siihen aikaan kun pitää mutta ehkä se herätyskello kuitenkin olisi ihan hyvä varuiksikin olla.

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Vilokkinen

TikTok Mirva Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *