Hae
Mirva Emilia

Arjen aakkoset

Rakastan päivää kun Gloria lehti pamahtaa postilaatikkoon ja saan lukea ”Elämäni aakkoset” jonkun tunnetun ihmisen elämästä. Ajattelinkin, että olisi hauska tehdä meidän arjesta samantyyppinen postaus, joten tässä se tulee!

Arjen aakkoset

= Aurinko. Saan auringosta valtavasti voimaa ja energiaa niin kesällä kuin talvellakin.

= Banaanilätyt. Meillä Julia rakastaa syödä iltaisin banaanilättyjä Kolholaisen hunajan ja marjojen kanssa.

= Colitos ulcerosa eli haavainen paksusuoli. Tämä todettiin noin neljä vuotta sitten, jolloin olin todella huonossa kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tästä alkoi elämän remontti ja siinä alkoi vahvistumaan enemmän se kuka minä olen ja millainen haluan itseäni kohtaan olla.

= D-vitamiini. Syön päivittäin D -vitamiinia mikä sisältää oliiviöljyä. Öljy vaikuttaa myös positiivisesti mun vatsan toimintaan, varsinkin silloin jos vatsalla on menossa huono kausi.

= Espanja. Olin ammattikoulussa Espanjassa työharjoittelussa 3 kuukautta ja haaveissa olisikin lähteä Espanjaan vielä uudestaan.

= Frozen. Julian lempielokuva oli frozen, myös vaatteiden piti olla frozenia. Nyt tämä fanitus on hellittänyt ja frozen vaatteet ja elokuvat saisi antaa jollekin toiselle Frozen -fanille ❤

= Geishasuklaa. Saatan joskus kauppareissuilla ostaa ”salaa” Geishapatukan ja syödä sen yksin autossa matkalla kotiin ?

= Helsinki. RAKASTAN Helsinkiä ja näin kevään kynnyksellä halu lähteä Helisnkiin on aina suuri. Parasta siellä on ihmisvilinä ympärillä ja hitaat kävelyt pitkin katuja.

= Ilo. Meidän perheen suurin kantava voima on ilo, nauru ja hassuttelu.

= Jaksaminen. Kun Suolistosairaus puhkesi aloin miettimään tarkemmin omaa jaksamista ja hyvinvointia. Käänsin katseeni ensimmäistä kertaa kunnolla itseeni ja kuuntelin mitä kehoni tarvitsee.

= Kesä. Kesä on ehdottomasti meidän perheen parasta aikaa. Ollaan paljon mökillä, ei tarvitse pukea ulos paljoa päälle ja ovi voi olla koko päivän auki.

= Laulaminen. Tykkään laulaa omaksi ilokseni ja välillä tulee karaokeakin laulettua ? Kun olin päiväkodissa töissä niin tykkäsin laulaa lasten kanssa ja usein kesken leikkien aloinkin laulamaan. Laulaminen, musiikki ja tanssiminen on tärkeää myös lapsille. Niksu tykkää soittaa kitaraa ja rumpuja ja Julia tykkää tanssia.

= Mimmu. Mua kutsuttiin pienenä lapsena Mimmuksi ja nyt myös Julia on alkanut välillä sanomaan mua Mimmuksi kun on nähnyt millä nimellä on mummin puhelimessa.

= Nauru. Nauran paljon ja olenkin kaveriporukassa kuuluisa mun varsin ilokkaasta naurusta ? Kun nauran, nauran sydämeni kyllyydestä.

= Omistusasunto. Omistan rivitalokolmion mitä pidän vuokralla. Asuntosijoittajaksi en kuitenkaan itseäni kutsuisi, sillä ajauduin tähän vähän niinkuin vahingossa eikä suunnitelmiin kuulu toisen asunnon ostaminen.

= Paniikkikohtaus. Viime syksyn aikana sain voimakkaita paniikkikohtauksia, mitkä oli tosi pelottavia. Kuoleman pelko oli tosi voimakas, tärisin, itkin ja sydän hakkasi tuhatta ja sataa. Nyt jos huomaan, että paniikkikohtaus olisi alkamassa pyrin rauhoittamaan heti ajatuksiani, rentoutan koko kehon ja yritän olla ajattelematta koko asiaa.

= Quarantine. Viime aikojen valitettavan iso osa jokaisen arkea.

= Rakkaus. Sanon joka päivä lapsille, että rakastan heitä.

= Sade. Kesän ja syksyn sateen ropina kattoa vasten on kuulostaa aivan ihanalta. Näinä sadepäivinä luenkin usein kirjoja ja käperryn viltin alle.

= Tiskaaminen. Tykkään tiskaamisesta, se on mun lempipuuhaa kotiaskareissa. Vaikka tiskikone onkin niin tiskaan isoimmat astiat ja kattilat aina käsin.

= Uni. Nukun joka yö 8-10 tuntia. Laadukas ja tarpeeksi pitkät yöunet on ollut mulle aina tosi tärkeää. Jos en nuku tarpeeksi olen kiukkuinen ?

= Villasukat. Olen oikea kylmäkalle ja käytänkin kesät talvet villasukkia. Ei päivää ilman villiksiä.

= Whisky. Glögi pienellä tipalla whiskyä on aika suunmukainen, lämmin ja jouluinen juoma.

= Xylitoli. Xylitolipurkat aiheuttavat jostain syystä mulle vatsakipuja.

= Yö. Öisin on ihana käpertyä rakkaan kainaloon.

= Zen. Tähän tilaan haluan päästä päivittäin. Hetkessä eläminen ja nauttiminen on arvokkaampaa kuin tulevaisuudessa eläminen.

Ö = Örinä. Inhoon ylimääräistä örinää ja melua kotona.

Ä = Äitiys. Äitinä oleminen on ollut haastavinta mutta samaan aikaan ihaninta ja parasta, mitä olen saanut.

Å = Åbo. Turku on kaupunki missä haluaisin kesällä käydä. Olen kuullut, että se on varsinkin kesäisin todella kaunis kaupunki.

Tää olikin hauska tehdä!

Tuliko aakkosista jotain uutta tai yllättävää mitä et tiennyt musta/meistä? ?

-Mirva

Instagram @mirva_emilia

Facebook Tarot-tulkitsija Mirva Emilia

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *