Hae
Mirva Emilia

5 päivää viljatonta ruokavalioo takana – muutos kropassa valtava!

Kerroin muutama päivä sitten täällä että aloitin viljattoman ruokavalion. Syy siihen on se, että saisin vatsani ja suolistoni parempaan kuntoon suolistosairaiden (IBD) takia. Mulla on ollu tosi kipee maha ja huono olo jatkunut pari kuukautta ja nyt sitten päätin että se saa loppua ja jätin viljat pois kokeiluksi. Ja se todellakin kannatti! Viisi päivää takana ja mun vatsa TOIMII!! Mun ongelmahan on aina ollut ummetus eli vessassa käyn joskus ja jouluna (=pari kertaa viikossa). Mutta nyt näiden viiden päivän aikana vatsa on toiminut PÄIVITTÄIN! Tästä oonkin ollu ihan ihmeissäni koska ajattelin että menee pidempääkin ennenkuin mitään tuloksia tulis. Toki nyt on mennyt vasta se viisi päivää mutta alku näyttää silti todella hyvältä ?

Ruoka on hyvin salaattipainotteista ja siihen lisään tietysti jotain proteiinia eli lihaa, kanaa, kalaa tai munia. Aloin nyt samalla myös pikkuhiljaa siedättään porkkanaa. Ennen siitä tuli tosi kovat vatsakrampit mutta nyt kun olen muutamana päivänä (hyvin keitettyä) porkkanaa syönyt niin ei oo tullut mitään oireita. Maustamatonta kaurajogurttia marjojen kanssa ja hedelmiä syön päivän aikana paljon välipaloina ja illalla munakasta. Kevyttä ja hyvää ruokaa siis?

Mutta sitten ne miinus puolet ? Mulla on kokoajan, siis ihan oikeesti KOKOAJAN nälkä! Syön, syön ja syön, juon vettä mutta silti tunnin päästä nälkä alkaa taas kurniin ja siitä seuraa tietysti sitten väsymys (ja kiukku ?). Pidänkin aina protskupatukan mukana töissä ja autossa hätävarana että verensokeri pysyy kunnossa eikä väsymys vaivais. Barebellsin ja fastin nax (valkosuklaa, nam) protskupatukat onkin ihan parhaita ja niin hyviä! Tosin ne sisältää maitoo mikä osakseen mulla myös vauhdittaa aineenvaihduntaa.

Miinuspuolista huolimatta mulla on tosi positiiviset ajatukset tästä ja sitten kun kroppa tähän tottuu niin toivon ainakin että miinuspuoletkin häviää ? Pikkuhiljaa siis eteenpäin vaikka totuttelua tää vaatiikin.

-Mirva

@mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.