Hae
Mirva Emilia

Närästys valvotti – suolistosairauden pahimpia oireita

Närästys on mulla nivelsärkyjen lisäksi yks pahimmista oireista suolistosairaudessa. Vaikkei närästystä ole joka päivä eikä välttämättä joka viikkokaan mutta sitten kun se tulee niin se kestää monta päivää. Mulla alko närästys muutama päivä sitten ja se oli ihan ok ja meni aika nopsaan lääkkeellä ohi mutta eilen illalla se oli jotain ihan järkyttävää. Oireet oli ihan kamalat ja yritin nukkua kahden tyynyn kanssa mutta päässä humisi niin paljon ettei uni meinannut tulla millään.

Närästys tuo voimakkaita oireita

Mua on alkanut närästää vasta ehkä muutaman vuoden sisään. Mua ei siis koskaan närästys esimerkiksi silloin kun olin raskaana. En edes tiennyt mitä se voisi olla. Mutta nyt tiedän 😀 Kun mua alkaa närästämään niin se alkaa sillä, että päässä alkaa humiseen ja hengitys muuttuu raskaaksi. Siitä pikkuhiljaa alkaa rintaa polttamaan ja tulee tosi huono ja oksettava olo ja maha turpoaa ihan älyttömästi. Olo ei siis todellakaan ole mikään hyvä ja kun sitä päiväkausia jatkuu niin tuntuu, että mikään ei luista ja voimat menee siihen, että yrittää pärjätä sen närästyksen kanssa. Ensi viikolla mulla on lääkärin kanssa soittoaika ja aion ehdottomasti puhua tästä sen kanssa. Silloin jutellaan myös näistä mun nivelkivuista ja siitä joudutaanko vaihtamaan lääkkeitä biologisiin. Mutta tästä sitten kerron varmasti lisää ensi viikolla 🙂

Mikä närästyksen aiheuttaa?

Useimmiten mulla närästyksen saa aikaan punainen liha. Ja vaikka en sitä kauheesti syökään niin taas se muistutus tuli, että älä koske naudan jauhelihaan ollenkaan 😀 Toinen mikä on, niin maitosuklaa. Se on pahin kaikesta enkä sitä sen takia syökään sekä kaikki rasvainen ja tulinen ruoka alkaa närästämään. Vatsa ei kestä ylimääräistä kuormitusta ja välillä se onkin turhuattavaa kun ei keksi muuta ruokaa kun gluteeniton pasta suolavedessä keitettynä ja kanankoipi 😀 Mutta näinä päivinä kun närästys on niin kovaa niin ihan mielelläni syön sitä samaa kanaa ja pastaa.

Yksi pieni virhe voi tehdä monen päivän närästyksen tai vatsakivut ja sehän tässä suolistosairaudessa onkin välillä turhauttavaa kun ei edes aina tiedä mistä ne oireet edes tulee. Vatsa on joka päivä eri mieltä asioista ja joka päivä voi vaan toivoo ettei kipuja tai närästystä tulisi ?

Tsemppiä kaikille vatsaoireista kärsiville! ❤️

-Mirva

Instagram www@mirva_emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.